Εκατοντάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία


Φονικός σεισμός εντάσεως 7,2 Ρίχτερ χτύπησε τη νοτιοανατολική Τουρκία, σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους και ισοπεδώνοντας ολόκληρα κτίρια, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να υπερβεί ακόμα και τους 1.000.

Στην πόλη Έργκις έχουν επιβεβαιωθεί οι θάνατοι 117 ανθρώπων και άλλοι 100 στην πόλη Βαν, πρωτεύουσα της επαρχίας, ενώ συνολικά έχουν τραυματιστεί 1.090 άνθρωποι.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις που έκανε στο Βαν όπου μετέβη, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 138 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 350 άτομα, σημειώνοντας ότι δεν είναι γνωστός ο αριθμός των εγκλωβισμένων. Ο Ερντογάν είπε πως έχουν χάσει τη ζωή τους 93 άτομα στο Βαν και άλλα 45 άτομα στην επαρχία Έτρζις του Βαν.Μόνο στο Βαν υπάρχουν 350 τραυματίες.

Στο Έρζτις έχουν καταρρεύσει σύμφωνα με τον Ερντογάν 55 κτίρια, στην πλειοψηφία τους πολυκατοικίες, ενώ ανάμεσα στα κτήρια που ισοπεδώθηκαν από το σεισμό είναι και μια εστία κολεγίου.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι έχουν καταρρεύσει σχεδόν στο σύνολό τους τα σπίτια στα χωριά της περιοχής.

Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε τόσο στην Βαν όσο και στην Έργκις, ενώ η παροχή αερίου διακόπηκε επίσης στην Βαν προληπτικά για να αποφευχθούν εκρήξεις.

Σημειώνεται ότι στις 23.45 σημειώθηκε ισχυρός μετασεισμός ισχύος 5,7.






http://www.protothema.gr/

Σχόλια