Η Ελλάδα υπο Γερμανική επιτήρηση


Η γερμανίδα καγκελάριος ήταν ξεκάθαρη. Μιλώντας στην γερμανική Βουλή είπε: "Είναι επιθυμητή μια μόνιμη επιτροπεία στην Ελλάδα". Δηλαδή επιβεβαιώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η Γερμανία δεν εμπιστεύεται καν την τρόικα αλλά θέλει να εγκατασταθεί ύπατος στην χώρα μας. Η γερμανίδα καγκελάριος, πέταξε επίσης στα σκουπίδια την....




συμφωνία της 21ης Ιουλίου, λέγοντας οτι δεν είναι εφαρμόσιμες οι αποφάσεις της. Για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, σημείωσε ότι η χρήση του EFSF για το σκοπό αυτό θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση.

Όσο για τις επιλογές που εξετάζονται για τον EFSF, ανέφερε ότι κανένα σχέδιο που να περιλαμβάνει την ΕΚΤ δεν βρίσκεται στην ατζέντα των εργασιών της σημερινής Συνόδου, ωστόσο επί τάπητος θα βρεθούν και τα δύο επικρατέστερα μοντέλα που ερευνώνται για τη μόχλευσή του. Ο στόχος της Συνόδου Κορυφής είναι να βρούμε μια λύση που θα οδηγήσει το ελληνικό χρέος σε επίπεδα της τάξεως του 120% του ΑΕΠ έως το 2020, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος.

Για να καταδείξει ακόμα περισσότερο οτι απόψε επι της ουσίας δεν θα ανακοινωθεί τίποτα σημαντικό είπε ότι "η Σύνοδος Κορυφής ΔΕΝ θα δώσει λεπτομέρειες για όλες τις πτυχές των συμφωνιών με νούμερα". Η γερμανίδα ηγέτης είπε οτι θα πρέπει να υπάρξει σημαντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, ωστόσο όπως επισήμανε "υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμη για να ξεπεραστεί η ελληνική κρίση".

Σχόλια