Σκορπίζουν θύελλες τα… ανοιχτά πόδια της Μέριλιν


Το πιο σέξι ξανθό θηλυκό που έχει περάσει ποτέ από αυτόν τον πλανήτη, επιτέλους… στο ύψος που του αξίζει!

«Παντοτινή Μέριλιν» γράφει το άγαλμα οκτώ μέτρων παρακαλώ, που έχει στηθεί στη λεωφόρο Michigan, στην καρδιά του Σικάγο με τους άνδρες επισκέπτες να μην μπορούν σε καμία περίπτωση να πιστέψουν ότι θα ερχόταν εκείνη η ημέρα που ο Θεός θα τους αξίωνε να σταθούν για όση ώρα θέλουν κάτω από το θρυλικό πλισέ ιβουάρ μίντι φόρεμα του απόλυτου συμβόλου της ομορφιάς και του σεξ.

Πριν περίπου 40 χρόνια στο ίδιο σημείο η Μέριλιν γύρισε μια από τις ταινίες που την καθιέρωσε, και ο κινηματογραφικός φακός απαθανάτισε την θρυλική σκηνή με το φόρεμα που στιγμάτισε μια ολόκληρη εποχή.

Η «ιστορική» στάση που έχει το άγαλμα είναι φυσικά από τη διάσημη ταινία «7 χρόνια φαγούρας» και όσο και αν είναι περίεργο δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την προκλητική πόζα του αγάλματος, πέντε μήνες μετά από τα αποκαλυπτήρια τον Ιούλιο του 2011.

«Αυτό που αντικρίζω είναι άκρως σεξιστικό! Δεν μου αρέσει καθόλου ο τρόπος με τον οποίο την προβάλλουν», δηλώνει στο BBC ένα μέλος της Greenpeace που «στοχεύει» με το φακό του το μυθικό φόρεμα.

«Τι γνώμη θα είχε για αυτό το γλυπτό ο Joe DiMaggio;» (Joe DiMaggio: Σύζυγος της Μέριλιν, με τον οποίο ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου στις 14 Ιανουαρίου το 1954), απαντά στη δημοσιογράφο Karla Zimmerman μια κυρία που ατενίζει από χαμηλά μαζί με τις φίλες της το άγαλμα που «άναψε» φωτιές και δίχασε την κοινωνία του Σικάγο και όχι μόνο.

Οι φανατικοί θαυμαστές, ωστόσο – και είναι πολλοί αυτοί – συνεχίζουν να υποστηρίζουν θερμά το πελώριο καλλιτέχνημα της «Θεάς» του αμερικανικού κινηματογράφου.



http://www.protothema.gr/

Σχόλια