Ενεργειακό Συνέδριο «Υψίστης» Εθνικής Σημασίας

Με τίτλο «Εξελίξεις στον τομέα της Ενέργειας, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο» (στο Scribd). Χορηγοί αυτοί που θέλουν να πάει το ρεύμα (η ΟΤΣ) από €35/MWhr σε €120/MWhr ώστε να μπορούν να πουλάνε το δικό τους μεταξύ €90 και €110 χωρίς να φαίνονται.

Την πιο συνοπτική περιγραφή του “Συνεδρίου” την βρήκα στον Αχόρταγο:

“Αντί να ασχολούνται σε ακαδημαϊκό , τεχνικό και οικονομικό πλαίσιο και ακροατήριο από εκλεκτορικά σώματα με επιστημονικά αρμόδιους εκλέκτορες και εισηγητές ..η παράκαμψη της από πολιτικούς νταβλαντορους , παντογνώστες και ΜΚΟ είναι…. κανόνας… άρα .. Μαζεύεις 20 πουλημένους Γερμανοτσολιάδες ταγμένους να διαλύσουν την ΔΕΗ και να εισάγουν όσο το δυνατό πιο πολλές Γερμανικές σαβούρες, που νομίζουν ότι η “απελευθερωμένη” ΔΕΗ θα ανταγωνίζεται καλύτερα με την …EDF, και τους έχεις όλους να λένε το ίδιο ποίημα. “Ανεβάστε το ρεύμα για να ΦΑΑΑΜΕ” (και δώστε και κάτι για τον κόπο μας).”

Αντώνης Φοβάκης, Εισηγητής στο ΣτΕ: Χρήση ΑΠΕ για καταπολέμηση Κλιματικής Αλλαγής. Ποιας Κλιματικής Αλλαγής; Αυτής που ζεσταίνει ή που ψύχει τον Πλανήτη; Ή των ακραίων καιρικών φαινομένων; Να ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο κύριε Φοβάκη: Ρεκόρ 2232 ημερών χωρίς τυφώνα στις ΗΠΑ. Από το 1900 έχουν να το δούνε. Να βάλουμε αιολικά να το διορθώσουμε.

Και η Γλυκερία Σιούτη… Το συνήγορος του Χριστοφοράκου, με αφήνει αδιάφορο. Για την θέση της για ΑΠΕ στα καμμένα δάση την ευχαριστεί η Πάρνηθα.

Αν ήταν και ο κύριος Λάλας στο συνέδριο θα είχαμε απαρτία. Όλη η παρέα που “…ανέδειξε δια του νόμου 3851/2010 της προώθησης των ΑΠΕ ως μέτρο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όχι «υψηλής», αλλά «υψίστης»εθνικής σημασίας

Πρόεδρος της Επιτροπής για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ήταν ο καθηγητής Δημήτρης Λάλας, ο οποίος ορίστηκε Εθνικός Εκπρόσωπος για το Κλίμα. Αναπληρωτής πρόεδρος ο Νίκος Βασιλάκος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Ενέργειας από ΑΠΕ. Μέλη ορίστηκαν οι: Γεωργία Γληνού και Κωνσταντίνος Περράκης (ΡΑΕ), Παντελής Κάπρος (ΕΜΠ), Κωνσταντίνος Τίγκας και Μυρσίνη Χρήστου (ΚΑΠΕ), Νίκος Χαραλαμπίδης (Greenpeace), Παναγιώτης Παπασταματίου (ΕΛΕΤΑΕΝ), Λουκάς Γεωργαλάς διευθυντής ΑΠΕ του ΥΠΕΚΑ και Γιάννης Καμπούρης (ΔΕΣΜΗΕ). Μετέχει επίσης ο Ι. Τσιπουρίδης ([τότε] Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ). Το ιερατείο του δόγματος σοκ “Ανεμογεννήτριες παντού”.

(τα τελευταία από τον ΑΚ)

Άκου Υψίστης Εθνικής Σημασίας… Πόσοι το ψήφισαν αυτό;

Τι έλεγε η ΕΣΤΙΑ για το φαινόμενο του θερμοκηπίου το 1900
Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου για τα αιολικά
Τι κάνει η Γερμανία με τα αιολικά
Τι λέει η Μέρκελ για τα φωτοβολταϊκά

Αρχαιοπτέρυξ (απλά άπαιχτος)

Σχόλια