20 Minutos: Η υπομονή των νέων Ελλήνων έχει εξαντληθεί


Με τον τίτλο «Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς, δεν εμπιστεύονται την Ευρώπη, δεν εμπιστεύονται πια κανέναν», η ισπανική εφημερίδα 20 minutos περιγράφει την δύσκολη κατάσταση της χώρας μας. «Η υπομονή των Ελλήνων έχει εξαντληθεί. Από το 2010 παρακολουθούν ανήμποροι ξανά και....




ξανά τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, και την αύξηση της ανεργίας, των τιμών και των φόρων» αναφέρει το δημοσίευμα σύμφωνα με το mediagate.gr.

Πολλοί Έλληνες χαρακτηρίζουν «σοκαριστική» την αύξηση του αριθμού των αστέγων στους δρόμους της Αθήνας, όμως άλλοι λένε πως η εύρεση εργασίας είναι σχεδόν αδύνατη στις μέρες μας.

Το 20minutos.es μίλησε με νέους της χώρας μας, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η νέα γενιά, που καλείται να ζήσει με πενιχρούς μισθούς.

Η 29 Εβελίνα Παπαγιάννη, κοινωνιολόγος, έχει δει από πρώτο χέρι την ανεργία να φτάνει σε νέα ρεκόρ. «Το 2010, όταν ξεκίνησα, έπαιρνα 900 ευρώ ως γραμματέας σε νοσοκομείο». Τώρα θεωρεί τον εαυτό της «τυχερό» που βρήκε δουλειά ως ρεσεψιονίστ για 300 ευρώ με 7ωρη εργασία, αναφέρει το άρθρο.

Η Εβελίνα εξηγεί αυτό που ζούμε κάθε μέρα στην Αθήνα και την συγκλονίζει: «Οι δρόμοι είναι γεμάτοι απογοήτευση κα λύπη. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι να κάνουν. Αγαπάμε το έθνος μας και δε θέλουμε να πάμε αλλού, αλλά οι νέοι δεν έχουν άλλη εναλλακτική από το να μεταναστεύσουν».

Σχόλια