ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ..

Η ένωση της Ευρώπης, σε ένα κράτος, με απώτερο στόχο, ένα παγκόσμιο κράτος,υπό την επηροή της μυστικης ελίτ, που εξουσιάζει, οικονομικά, τον πλανήτη, προβάλει έντονα τελευταία...
Σύμφωνα με άρθρο του DefenceNet, το Berlin Club, προωθεί την δημιουργία μιας θέσης
ευρωπαικού ηγέτη, πάνω απο όλους στην Ευρώπη, ουσιαστικά, καταργώντας, την εθνική κυριαρχία των κρατών, αφού οι εξουσίες του, θα είναι μεγάλες....Είμαστε, μπρος απο την
παγκοσμιοποίηση;....:
"Το Berlin Club θέλει να φέρει τον "απόλυτο" πρόεδρο της Ε.Ε Όλο και πιο συχνά ακούμε το τελευταίο διάστημα την ανάγκη δημιουργίας μιας κεντρικής κυβέρνησης στην Ευρώπη και φαίνεται ότι κάποιοι το πάνε προς υλοποίηση.Μία ομάδα υπουργών Εξωτερικών από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητήσαν στις 19 Απριλίου την ιδέα εγκαθίδρυσης μίας θέσης απόλυτου προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταργώντας ουσιαστικά τις αρμοδιότητες των οργάνων του θεσμού.

Οι αρμοδιότητες του προέδρου του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέση την οποία κατέχει τώρα ο Herman Van Rompuy, και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία κατέχει ο José Manuel Barroso ενδέχεται να συγχωνευθούν. “Ο νέος απόλυτος πρόεδρος θα κατέχει επίσης την έδρα των Συμβουλίων Γενικών Υποθέσεων – οι οποίες είναι μηνιαίες συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών για την επίλυση εσωτερικών θεμάτων και ζητημάτων της Ένωσης’’ αναγράφει δημοσίευμα της EU Observer. Η πηγή του συγκεκριμένου δημοσιεύματος αναφέρει ότι αυτή η τεράστια αλλαγή μπορεί να γίνει και χωρίς την αλλαγή της ισχύουσας Συνθήκης...
Η ιδέα αυτή εκκολάφθηκε μέσω μίας συνάντησης 10 υπουργών Εξωτερικών κρατών-μελών της Ένωσης υπό τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Guido Westerwelle υπό τον μανδύα της συζήτησης περί στενότερης Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Η συγκεκιμένη ομάδα υπουργών Εξωτερικών έχει λάβει την ονομασία Όμιλος του Βερολίνου (“Berlin Club’’) και αποτελείται συνήθως από 11 μέλη: Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λόυξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία και Ισπανία.
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, πάντως, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην τελευταία συνάντηση.
Οι υπουργεί του Κλάμπ του Βερολίνου διαβλέπουν ότι για να πραγματοποιηθεί ο μεγαλύτερος δυνατός βαθμός ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης η Ε.Ε. χρειάζεται έναν ισχυρό κεντρικό ηγέτη.

Καθώς η κρίση στην ευρωζώνη φέρνει τα έθνη που επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ κοντύτερα, η συγκεκριμένη ιδέα θα γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής.
Η Ευρώπη θα προσπαθήσει, έτσι, να εγκαθιδρύσει έναν πανίσχυρο κεντρικό ηγέτη για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr"

Σχόλια