Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Χανιά

Να περιορίσουν τις φλόγες που καίνε από χθες τα Χανιά κατάφεραν αισίως σήμερα οι Πυροσβεστικές δυνάμεις, με τους ανέμους να συνεχίζουν να πνέουν με μεγάλη ένταση,  μέχρι και 10 μποφόρ.

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στις περιοχές Βαμβακόπουλο του δήμου Χανίων, Μεγάλα Χωράφια, Κεραμειά και Βουκολιές, κινητοποιώντας το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων από τα Χανιά, που ενισχύθηκαν από δυνάμεις και από την υπόλοιπη Κρήτη.Το μεγαλύτερο μέτωπο στο οποίο μέχρι και το πρωί βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης είναι στο Βαμβακόπουλο. Η περιοχή είναι αστική και η φωτιά που εκδηλώθηκε απείλησε σπίτια, ενώ σημαντικές υλικές ζημιές έχουν υποστεί βιοτεχνικές μονάδες. Στο Βαμβακόπουλο που η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα έχουν καεί ολοσχερώς 3 επιχειρήσεις, ο Συνεταιρισμός Αλουμινοκατασκευαστών, μια επιχείρηση με αγροτικά προϊόντα και μια αντιπροσωπεία με βάρκες.

Τη μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ έδωσαν μαζί με τους πυροσβέστες -κάτω από δύσκολες συνθήκες- και δεκάδες κάτοικοι της περιοχής. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και πυκνοί καπνοί «σκέπαζαν»το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις οι πρώτες φλόγες «ξεπήδησαν» από καλαμιώνες.

Οι πυρκαγιές στα Μεγάλα Χωράφια, τα Κεραμειά και τις Βουκολιές ήταν δασικές και τέθηκαν υπό έλεγχο, ωστόσο και στα τρία σημεία παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Αυτή την ώρα, το κύριο βάρος έχει πέσει στην περιοχή του Βαμβακοπούλου όπου γίνεται προσπάθεια να σβήσουν όλες οι εστίες ενώ ανασταλτικός παράγοντας είναι οι ισχυροί νότιοι ανεμοι που πνέουν στην περιοχή.Διαβάστε και δείτε περισσότερα στο flashnews.gr

Φωτιές και σε Πάρο, Κυπαρισσία και Κεφαλονιά

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην Κυπαρισσία, κοντά στην εθνική οδό που ενώνει την πολη με τα Φιλιατρά. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και σε αυτήν την περίπτωση δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων οι οποίες επιχειρούν με 12 πυροσβεστικά οχήματα, 46 πυροσβέστες και ένα πενταμελές πεζοπόρο τμήμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και στην Αρεόπολη. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και εδώ δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης ξέσπασε φωτιά σε αγροτική έκταση στο νησί της Πάρου. Η φωτιά επεκτάθηκε καθώς στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι. Η πυροσβεστική δύναμη του νησιού επιχειρεί στα δυο μέτωπα της πυρκαγιάς στην θέση Πούντα και στις θέσεις Κάμπος και Γλυσίδια, με 5 οχήματα και συνολικά 15 πυροσβέστες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά απείλησε κατοικίες και τουριστικές εγκαταστάσεις, αλλά πλέον έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Φωτιά ξέσπασε χθες και στο Ληξούρι στην Κεφαλονιά, η οποία κατάφερε αισίως να τεθεί υπό έλεγχο σήμερα στις 7 το πρωί. Οι φλόγες έκαψαν 300 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Σχόλια