Goldman: Γιατί οι επενδυτές στρέφονται στις κινεζικές μετοχές


Οι κινεζικές μετοχές, όπως εξάλλου και οι γενικότερες επιδόσεις της κινεζικής οικονομίας, τους τελευταίους μήνες επιμένουν να απογοητεύουν τους επενδυτές, ωστόσο, η Goldman Sachs αισιοδοξεί ότι η Κίνα θα προσφέρει σταθερές αποδόσεις κατά το τρέχον έτος.
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, οι επενδυτές επικεντρώνουν τώρα το ενδιαφέρον τους στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και λιγότερο στις κυβερνητικές πολιτικές στήριξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, που επιχειρεί να ισορροπήσει και πάλι, αποφεύγοντας την υπερβολική εξάρτηση από τις εξαγωγές και στηριζόμενη περισσότερο στην εσωτερική κατανάλωση.


Σε χθεσινό report της η τράπεζα  ανέφερε ότι προσδοκά πως οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα επιταχυνθούν περαιτέρω κατά το β' εξάμηνο του έτους, κάτι που αναμένεται να  δώσει ώθηση στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη.
“Η ανταπόκριση της αγοράς στην πορεία των μεταρρυθμίσεων ήταν πιο έντονη, ενώ οι αντιδράσεις στην τόνωση της οικονομίας ολοένα έχανε τ6η δυναμική της”, αναφέρει η Helen Zhu, επικεφαλής στρατηγική αναλύτρια της Goldman για την Κίνα.
“Τους επόμενους μήνες αναμένουμε ότι η ροή ειδήσεων από το μέτωπο των μεταρρυθμίσεων θα ενταθεί και ότι οι ευκαιρίες από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων θα στηρίξουν τις αποτιμήσεις φτάνοντας τον στόχο που έχει τεθεί για τα τέλη του τρέχοντος έτους”, προσθέτει η ίδια. Η τράπεζα αναμένει ότι ο δείκτης MSCI China θα σημειώσει άνοδο 14% από τα τωρινά του επίπεδα. Η ισχυρή αύξηση της προσφοράς χρήματος, αναφέρει η Goldman, αντιμετωπίζεται πλέον μάλλον επιφυλακτικά από τους επενδυτές, οι οποίοι ανησυχούν μήπως οι φορείς χάραξης πολιτικής χάσουν σε κάποιο σημείο των έλεγχο του σκιώδους τραπεζικού συστήματος, αλλά και για το πώς η κυβέρνηση σκοπεύει να αντιμετωπίσει μια τέτοιου είδους μόχλευση.
Όπως αναφέρει επίσης η Zhu, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκατοντάδων επενδυτών τον Φεβρουάριο του 2013, στο Χονγκ Κονγκ, “το 87% των ερωτηθέντων έδειξαν ότι προτιμούν την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στην Κίνα, ακόμα και εις βάρος της αύξησης του ΑΕΠ και, ως εκ τούτου, της αύξησης των κερδών”.

Σχόλια