Aυτό είναι το μεταβατικό σχέδιο για την ΕΡΤ

Το νέο σχήμα θα υπάγεται νομικά στο YΠΟΙΚ - Πρόσληψη με δίμηνες συμβάσεις - Όλα τα κανάλια θα προβάλλουν το ίδιο πρόγραμμα - Διαμόρφωση νέων στούντιο στη Βουλή

Το πλήρες σχέδιο για την μεταβατική ΕΡΤ, κατ' εφαρμογή της προσωρινής διαταγής του προέδρου του ΣτΕ, δίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, στην νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.

Ήδη από το πρωί σήμερα συνεδριάζουν συνεργάτες του κ. Γιάννη Στουρνάρα και του κ. Σίμου Κεδίκογλου με την συμβολή και του γενικού γραμματέα Μεταφορών κ. Μενέλαου Δασκαλάκη για να καθορίσουν τις λειτουργικές λεπτομέρειες.

Το νέο σχήμα θα υπάγεται νομικά στο υπουργείο Οικονομικών και για αυτό το λόγο θα δημιουργηθεί αρμόδια διεύθυνση. Μάλιστα, θα λειτουργεί με προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ -αν επιθυμούν- θα τοποθετήσουν δικούς τους ανθρώπους.

Το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα η εκπομπή από τις συχνότητες της ΕΡΤ για να φύγει το μαύρο από τις οθόνες, όπως προβλέπει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παράλληλα θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για τις προσλήψεις του προσωπικού.

Συγκεκριμένα, για να λειτουργήσει η μεταβατική ΕΡΤ θα γίνουν προσλήψεις με συμβάσεις έργου δίμηνης διάρκειας. Υπολογίζεται περί τα 30 άτομα που θα βγάζουν κάποιο υποτυπώδες πρόγραμμα προκειμένου να φύγει το μαύρο από τους δέκτες.

Προβλέπονται και τρία δελτία ειδήσεων προκειμένου να υπάρχει και η επίφαση του ενημερωτικού χαρακτήρα, ενώ όλα τα κανάλια θα προβάλλουν το ίδιο πρόγραμμα.

Το Μέγαρο Μαξίμου λέει ότι αν θέλουν οι δύο εταίροι μπορεί να οριστεί από τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός -που μπορεί να προέρχεται από ένα από τα δύο κόμματα- που θα εποπτεύσει τόσο το μεταβατικό σχήμα όσο και τη ΝΕΡΙΤ. Με τον τρόπο αυτό, θεωρεί ότι ξεπερνιέται το πρόβλημα με το μαύρο στις οθόνες, διασώζεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ και εφαρμόζεται και η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ που ζητά την άμεση εκπομπή από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Για την ώρα πάντως, η ΔΗΜΑΡ απορρίπτει το σχέδιο για τη μεταβατική ΕΡΤ.
Αν παρά το σχέδιο που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός ο κ. Κουβέλης επιμείνει στην δική του άποψη τότε στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού λένε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εκλογών. Καθώς όμως ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος έχει ήδη συνταχθεί με την κυβερνητική πρόταση θεωρείται δύσκολο ο κ. Κουβέλης να σηκώσει μόνος του το βάρος της αποχώρησης. Υπάρχει βέβαια και η ανάγνωση ότι αν ο κ. Κουβέλης επιμείνει τότε θα συμπαρασύρει και τον κ. Βενιζέλο παρότι προτιμά να παραμείνει στην κυβέρνηση πάντα για το καλό του τόπου.

http://www.protothema.gr

Σχόλια