Παραμένουν έξω από την ΕΡΤ οι εργαζόμενοι

Στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου βρίσκονται και σήμερα συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην ΕΡΤ αυτή την ώρα έμειναν όλη τη νύχτα έξω από το κτήριο της λεωφόρου Μεσογείων, ενώ ορισμένοι κοιμήθηκαν στον κήπο.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τουλάχιστον 7000 με 10.000 κόσμο μέσα κι έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.


Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν άνευ προηγούμενου. Χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρινόμενοι στα κάλεσματα που έγιναν κυρίως μέσω Διαδικτύου παρέμειναν στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου, ενώ εκατοντάδες κατέκλυσαν τα δυο ρεύματα της Μεσογείων.

Πανό διαφόρων παρατάξεων και κινηματικών οργανώσεων αυτοοργάνωσηs και συλλογικοτήτων, σημαίες του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Αν. Ελ. του ΕΠΑΜ, του κινήματος Δεν Πληρώνω, της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσιναντε, και της Ανταρσυας, ανέμιζαν μαζί.



Καθόλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης και της κατάληψης του κτιρίου της ΕΡΤ από τουs εργαζόμενους, η ανησυχία για επέμβαση των ΜΑΤ ήταν διάχυτη. Ωστόσο, οι περισσότεροι παρέμειναν στον προαύλιο χώρο, τουλάχιστον μέχρι και τις 4 το ξημέρωμα. Από τη μικροφωνική εγκατάσταση που είχε στηθεί στο προαύλιο ακούγονταν συνθήματα και τραγούδια με αρκετούs μουσικούs να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Αίσθηση προκάλεσε όταν στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου τραγούδησαν με νόημα «Πότε θα κάνει ξαστεριά», ενώ σε κάποια άλλη στιγμή όλοι μαζί τραγούδησαν το «Bella Ciao». Από τα μεγάφωνα ακούστηκε και το «Ηρωες» ξεσηκώνοντας το συγκεντρωμένο πλήθος. Λίγο αργότερα, αρκετοί εξαιτίας τηs κόπωσης, αποχώρησαν, με σκοπό όμως να ανανεώσουν το ραντεβού τους για σήμερα το μεσημέρι. Για εκείνους που αποφάσισαν να παραμείνουν στήθηκε ένα ιδιότυπο camp στα γρασίδια μπροστά απ´το κτίριο της ΕΡΤ, με αρκετούς να έχουν φροντίσει ώστε να κοιμηθούν ακόμα και σε sleeping bag.



Μέχρι τις 7 το πρωί είχαν παραμείνει τουλάχιστον 200 άτομα στο προαύλιο, ενώ αρκετοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ, διάφορων ηλικιών, ήταν μέσα στο κτήριο βρίσκοντας προσωρινό «κατάλυμα» σε καναπέδες ακόμα και σε καρέκλες, προκειμένου να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους. Η σημερινή μέρα άλλωστε αναμένεται γεμάτη, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν....



Από τις 11 σήμερα το πρωί -και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων- θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση- διαμαρτυρίας όπου υπάρχει υποδομή της ΕΡΤ-ΕΡΑ. Την ίδια ώρα οι υπάλληλοι της δημόσιας τηλεόρασης κάνουν έκκληση προς τους πολίτες να μεταβούν στη Μεσογείων για συμπαράσταση.

Η διαμαρτυρία των εργαζομένων που ξεκίνησε από το απόγευμα της Τρίτης και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα Τετάρτη έχει προκαλέσει πολιτικούς τριγμούς στην τρικομματική κυβέρνηση, με τους κκ Κουβέλη και Βενιζέλο να μη θέλουν το «λουκέτο» στη δημόσια τηλεόραση.

Λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα, ο πρόεδρος της ΕΡΤ έδωσε εντολή να εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο γιατί θεωρείται κατάληψη ενώ εάν δεν υπακούσουν όσοι μείνουν μέσα θα πάνε στο αυτόφωρο.


http://www.protothema.gr

Σχόλια