Ολυμπιακός: Και τώρα υπογραφές

 Εβδομάδα ανακοινώσεων είναι αυτή που ξεκινάει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος προχωράει τον προγραμματισμό εν όψει της νέας σεζόν. Τι γίνεται στις υποθέσεις των Ζοάν Βερδού, Πέδρο Λεόν και Μιγκέλ Τόρες.







Τέλος οι διερευνητικές επαφές με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους στον Ολυμπιακό και μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουν να ανακοινώνονται οι ποδοσφαιριστές που έχουν ήδη συμφωνήσει να παίζουν την επόμενη σεζόν με τα ερυθρόλευκα.

Πρόκειται για τον Τόμας Ντε Βινσέντι (προέρχεται από μία εκπληκτική χρονιά με τον ΠΑΣ Γιάννινα), τον Σαλίνο (που αποχαιρέτισε την Μπράγκα) και τους δύο νεαρούς παίκτες του Εργοτέλη, τον Μπουχαλάκη και τον Τζανακάκη (που ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις στη Football League με τον Εργοτέλη).

Από εκεί και πέρα, όμως, δεν αποκλείεται οι Πειραιώτες να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις και για εκείνους που μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια συμφωνία μαζί τους και ο Μίτσελ (σε συνεργασία με τον Χουάνχο Λορένθο) είχε όλο αυτό το διάστημα επαφές.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται τα ονόματα του Ζοάν Βερδού και του Πέδρο Λεόν. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν εγκαταλείπουν τη μάχη για τον Καταλανό χαφ, του οποίου υπόθεση μόνο εύκολη δεν είναι.

Ο 30χρονος μέσος, ο οποίος αυτή τη στιγμή μπορεί να υπογράψει στον σύλλογο της αρεσκείας του, δήλωσε πως θα αποφασίσει άμεσα για το μέλλον του, έχοντας στα χέρια του πρόταση ανανέωσης από την ομάδα του και την ίδια ώρα ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ο Ολυμπιακός, η Σάουθάμπτον, η Σουόνσι, η Σεβίλλη και Σοσιεδάδ.

Όσον αφορά τον Πέδρο Λεόν, αποτελεί τον διακαή πόθο του Μίτσελ και σε αυτή την υπόθεση παρατηρούνται δυσκολίες. Η Ρεάλ Μαδρίτης τον παραχωρεί με ένα ποσό κοντά στα 6 εκατ. ευρώ. Χρήματα που δύσκολα θα δώσει κάποια ομάδα για τον 26χρονο μέσο.

Ωστόσο, ο Ισπανός τεχνικός ασκεί πιέσεις στη «βασίλισσα» και έχει μιλήσει με τον παίκτη για να συνεχίσει την καριέρα του στους Πειραιώτες. Το πιο πιθανό σενάριο θέλει τον Πέδρο Λεόν να έρχεται με τη μορφή δανεισμού και να υπάρχει οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα, πιο εφικτή μοιάζει η μεταγραφή του Μιγκέλ Τόρες. Πρόκειται για ένα «πολυεργαλείο» που θα ήθελε ο Μίτσελ πολύ να εντάξει στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Μπορεί να παίξει σε όλες τις άμυνας, αν και η κανονική του θέση είναι δεξί μπακ.

Εν τω μεταξύ, οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του Ράιαν Μπάμπελ, ο οποίος σύμφωνα με ολλανδικά δημοσιεύματα βρίσκεται στο στόχαστρο άλλων έξι ομάδων (Φενερμπαχτσέ, Βόλφσμπουργκ, Μπέτις, Κασιμπάσα, Φούλαμ και Μπεσίκτας). Ο Ολλανδός εξτρέμ έχει μείνει ελεύθερος από τον Άγιαξ και το θετικό είναι πως μπορεί να αγωνιστεί σε τρεις θέσεις της επίθεσης.

Εκτός από τις προσθήκες, βέβαια, στον Ολυμπιακό θα «τρέξουν» και τις αποχωρήσεις των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στο υπάρχον ρόστερ της ομάδας.

Μέσα στην εβδομάδα θα έρθει ο μάνατζερ του Ιμπαγάσα για να συζητήσει με τη διοίκηση το ενδεχόμενο ο Αργεντινός χαφ να παραμείνει για ακόμη ένα χρόνο στο Λιμάνι. Σίγουροι «φευγάτοι» θεωρούνται ο Μοντέστο (θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μπαστιά), ο Πίνο και ο Ντιελνά.

Σταύρος Καλογεράκης
 http://www.sport-fm.gr


Σχόλια