ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΕΕ απείλησε την Ελλάδα λίγο πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ για το Euronews!

Είχαν δοθεί και χρήματα από την Κομισιόν για μια συμφωνία που δεν προχώρησε καν!

Λίγες μέρες πριν το Μαξίμου πάρει την απόφαση να βάλει «λουκέτο» στην ΕΡΤ υπήρξε ένα τεράστιο παρασκήνιο με την ΕΕ για το Euronews, σύμφωνα με δημοσίευμα του Public Service Europe.

 

 

Η Κομισιόν μπορεί να μην παραδέχθηκε παρεμβάσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ωστόσο έτρεχε ένα άλλο παρασκήνιο το οποίο έχει ως εξής:

Η Ελλάδα είχε υπογράψει συμφωνία για μετάδοση του δικτύου Euronews στα ελληνικά. Ωστόσο, το Δεκέμβριο του 2012, (για άγνωστους λόγους) είχε διακοπεί η μετάδοση του καναλιού στη χώρα μας από τους ψηφιακούς δέκτες!

Σύμφωνα με το άρθρο, είχαν δοθεί χρήματα για αυτό το εγχείρημα! «Τα χρήματα ήταν σε κίνδυνο» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ήδη παραδώσει €1, 35 εκατ. για την πρόσληψη προσωπικού για το γραφείο του Euronews στην Αθήνα, (ελληνική υπηρεσία) που θα εξέπεμπε επίσης και στην Κύπρο. Το συνολικό κόστος ανέρχονταν στα €3,3 εκατ., ενώ οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι επρόκειτο να πληρώσουν ένα επιπλέον ποσό ύψους €1,7 εκατ., για τη χρηματοδότηση προγράμματος παραγωγής κατά το πρώτο εξάμηνο.

Ολόκληρο το άρθρο στα αγγλικά εδώ.

 

http://olympia.gr/

Σχόλια