Δυτική και Κεντρική Ελλάδα χορεύουν στους ρυθμούς του Εγκέλαδου.





Σείεται κυριολεκτικά όλη η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες, ειδικότερα μετά την καταστροφική επέλαση του σεισμού στην Κεφαλλονιά. 





Σεισμός Ανατολικά της Λίμνης Τριχωνίδας



Και δυο ισχυροί σεισμοί στον Πατραϊκό κόλπο











Οι σεισμό λόγοι ναι μεν πλέον είναι καθησυχαστικοί όσον αφορά την δραστηριότητα του ρήγματος της Κεφαλλονιάς, αλλα τους προβληματίζει η έντονη δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής καθώς και των παρακλαδιών του μεγάλου ρήγματος της Αταλάντης. Και αυτό ίσως είναι πολύ χειρότερο απο τις ντουντούκες της Κεφαλλονιάς. Αν ακούς έναν να φωνάζει φυγε απο το νησι θα γινει χαμος, ίσως και να μην ασχοληθείς.Αν δείς ομως τους σεισμολόγους να μην έχουν απαντήσεις...εκει ίσως και να σκεφτείς το ενδεχόμενο ενας μεγαλου σεισμου.


Όπως οι ίδιο ενημερώνουν τον κόσμο έτσι και εμείς οφείλουμε να πούμε οτι ο κόσμος δεν θα πρέπει να πανικοβάλλεται αλλα αντίθετα  να είναι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο. Η Ελλάδα ως γνωστόν είναι μια σεισμοπαθείς χώρα και δεν θα έπρεπε να μας φέρνει σε μια τέτοια κατάσταση η όποια σεισμική δραστηριότητα συμβαίνει. Η ελλείπείς ομως ενημέρωση καθως και οι κωμικοτραγικές κατασκευες κυρίως εντος της Αττικής μας φέρνουν συχνά πυκνά μπροστά απο καταστάσης ολικής καταστροφής. 

Γιαυτό παρακαλούμε όσο το δυνατόν :

  1. Να μην επεμβαίνετε αυθαίρετα στην κατασκευή της οικίας σας  κατεδαφίζοντας ή τροποποιώντας την  στατικότητα του κτιρίου.
  2. Να έχετε πάντα ένα μέρος στο σπίτι όπου θα έχετε έναν φακό, μια σφυρίχτρα και ένα μπουκάλι νερό που θα το αντικαθιστάτε τακτικά.
  3. Γνωρίζεται ότι το μπετόν σε κάθε οικία είναι πιο σταθερό από την πλάκα(οροφή ή δάπεδο) καθως και απο τους τοίχους. Γιαυτό φροντίστε σε περίπτωση σεισμού να βρεθείτε κάτω απο δοκάρια που βρίσκονται κόντα στο κλιμακοστάσιο ή στηρίζονται απο κολώνες με μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  4. Οχι πανικός και όχι ασανσερ σε περίπτωση σεισμού. Εχει αποδειχθεί ότι όσοι λειτουργησαν ψύχραιμα έστω και με σχετικά αργες κινήσεις ήταν πιο ασφαλείς και είχαν τους μικρότερους εώς καθόλου  τραυματισμούς απο άλλους που έτρεχαν να βγουν σε αίθριο χώρο.
 Για την ασφάλεια μας πρώτα απ' όλα  φροντίζουμε εμείς και ύστερα το κράτος.









Σχόλια