Τι χρειαζόμαστε:
Για κάθε 1 φλυτζάνι θρυμματισμένο κέικ χρησιμοποιούμε:
- 1-1,5 κ.σ. κρέμα γάλακτοs
- 1 κοφτή κ.γ. κακάο (προαιρετικά εάν το κέικ ΔΕΝ είναι σοκολατένιο)
- 2 κ.γ. κονιάκ ή άλλο λικέρ (προαιρετικά)
- ανάλογη ζαχαρόπαστα
- κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- ξυλάκια για σουβλάκια (εναλλακτικά ξυλάκια για γλειφιτζούρια)
Πώς το κάνουμε:
- Μαζεύουμε τα απομεινάρια ενός κέικ και τα θρυμματίζουμε σε ένα βαθύ σκεύος.
- Υπολογίζουμε την ποσότητα σε φλυτζάνια.
- Ανακατεύουμε το κακάο, την κρέμα γάλακτος και το λικέρ ώσπου να ‘’σπάσουν’’ οι σβόλοι.
- Προσθέτουμε το μίγμα στο κέικ και ζυμώνουμε ώστε να ομογενοποιηθεί.
- Εάν χρειαστεί προσθέτουμε τόση κρέμα γάλακτος ώστε να σταματήσει να κάνει ψιχουλακια η ζύμη. Την θέλουμε να στέκεται.
- Στρώνουμε 2 κομμάτια λαδόκολλας, τοποθετούμε ανάμεσα την ζύμη και την ανοίγουμε σε πάχος ~4 εκατοστά.
- Κόβουμε με κουπατ σε σχήμα καρδίας και βάζουμε τα κομμάτια πάνω σε λαδόκολλα, στο ψυγείο.
- Ζυμώνουμε την ζαχαροπαστα με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικης μέχρι να πετυχουμε τον επιθυμητό τόνο.
- Ανοίγουμε φύλλο ½ εκατοστού.
- Κόβουμε διπλάσιες καρδούλες ζαχαροπαστας απ’ οσα μας βγήκαν τα κεκακια, κόβοντας με το ίδιο κουπατ που χρησιμοποιήσαμε πριν.
- Βγάζουμε τα κεκακια. Σε ένα σφηνάκι βάζουμε λίγο λικέρ και με τα δάχτυλα μας βρέχουμε ελάχιστα τα κεκακια από την μια πλευρά.
- Κολλάμε την ζαχαροπαστα, γυρνάμε και επαναλαμβάνουμε και από την άλλη.
- Περνάμε 2 καρδούλες σε ένα ξυλάκι κι έτοιμοι!
Λίγα μυστικά ακόμα
*Μπορούν να σερβιριστούν άνετα και μόνα τους σε ένα όμορφο σερβίτσιο (εγώ προτείνω σε μαύρο).**Οι μπουκιές αυτές είναι πολύ πλούσιες σε γεύση και καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε Light κρέμα γάλακτος ώστε να μην βγουν πάρα πολύ βαριά.
***Εάν καταλαθος μας βγει πολύ υγρή η ζύμη σώζεται! Ψήνουμε για 5-10 λεπτακια τα κεκακια στους 180 σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, και αφού κρυώσουν συνεχίζουμε με την επικάλυψη ζαχαροπαστας.
****Συνήθως χρησιμοποιώ το σοκολατένιο κέικ της Sitronella που είναι αρκετά υγρό.
Εναλλακτικά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χρειαστείτε σχεδόν τη διπλασία δόση κρέμας γάλακτος.
Διαβάστε περισότερο: Γλυκά σουβλάκια για ερωτευμένους http://www.sintagespareas.gr/sintages/glika-soublakia-gia-eroteimenous.html#ixzz2tCbqHGSQ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια σας παρακαλούμε να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Όλες οι γνώμες είναι ελεύθερες.
Περιμένουμε την δική σας....