Απίστευτο γερμανικό βίντεο: Varoufakis «The walking debt»



Το διάρκειας 3΄50΄΄ βίντεο κλιπ που ετοίμασαν οι συντελεστές του σόου σχολιάζει τα πάντα για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών χωρίς να αφήνει ασχολίαστη ακόμα και τη σύζυγό του έχοντας ως πρωταγωνιστή έναν άνδρα που μοιάζει στον Γιάνη Βαρουφάκη και φορά το χαρακτηριστικό σακάκι με την κόκκινη ρίγα στο λαιμό.








Το βίντεο σε ρυθμούς σκληρού ροκ ξεκινά με μια ειρωνική περιγραφή των Γερμανών για τους οποίους λέει ότι είναι αξιόπιστοι, σκληροί σαν ατσάλι, διάσημοι για το φαγητό όπως τα λουκάνικα από αίμα, για την εύκολη γλώσσα, για την οικονομική περιουσία «για την οποία δεν θα πρέπει να ρωτάτε από πού ήρθε» και για δύο πολέμους που «παραλίγο κερδίσαμε».

Αμέσως μετά ξεκινά το επικό παραλήρημα για τον Γιάνη Βαρουφάκη: «Έρχεται ένας άνδρας που ζητά εκδίκηση κατά της ειρηνικής πατρίδας μας. Θέλει να πάρει την περηφάνια μας, ο ακούραστος, φοβερός υπουργός Οικονομικών», «είναι ο χαμένος γιος του Δία», «έχει καρδιά από πέτρα».

Δεν διστάζουν μάλιστα να κοροϊδέψουν την αναπηρία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον οποίο λένε ότι «δεν έχει καν πόδια» ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης «έχει βλέμμα και κορμί που εκπέμπει σεξ».

Παρουσιάζοντας μια εικόνα ενός μυθικού υπερήρωα και... τρολάροντας τις ενδυματολογικές του επιλογές οι δημιουργοί τραγουδάνε ότι «το μπουφάν του είναι από δέρμα γερμανικών ποιμενικών και τρέφεται με καρδιές παιδιών».

Από τα βέλη τους δεν γλιτώνει και η Δανάη Στράτου, σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη για την οποία λένε ότι «είναι καυτή όπως μια playmate από τη δεκαετία του '80» ενώ η «μυθιστοριογραφία» για τον υπουργό Οικονομικών συνεχίζεται με ατάκες όπως «δεν διαπραγματεύεται απλά ρίχνει σφαλιάρες», «μας θέλει στα τέσσερα και δεν μπορούμε να αντισταθούμε», κάθε φορά που γελά πεθαίνει ένας άγγελος», «έχει φίλο τον Βόλντεμορτ στο Facebook», «V for varoufakis», «Walking Debt».

Ένα σατιρικό βίντεο γερμανικής έμπνευσης δεν θα μπορούσε να κλείνει παρά μόνο με το παλαιότερο απόσπασμα στο οποίο ο σημερινός υπουργός Οικονομικών σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο κατά της Γερμανίας.


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Σχόλια