«Θα μπούμε στα σπίτια σας και θα σας αποκεφαλίσουμε αν δεν γίνετε Μουσουλμάνοι»

Το μήνυμα αυτό που προκαλεί ανατριχίλα ταχυδρομήθηκε σε αρκετά σημεία της χώρας, και έχει την υπογραφή του ISIS και την σημαία του Ισλαμικού Κράτους. Στο δακτυλογραφημένο σημείωμα απειλούνται οι παραλήπτες ότι αν δεν γίνουν Μουσουλμάνοι και δεν ασπαστούν την θρησκεία του Αλλάχ, θα μπουν μέσα στα σπίτια τους και θα τους αποκεφαλίσουν.




Οι εμπνευστές αυτής της φρικιαστικής πράξης μοίρασαν το σημείωμα σε μεγάλες πόλεις της Σουηδίας, ανάμεσά τους και την πρωτεύουσα Στοκχόλμη, ενώ δεν παραλείπουν να σημειώσουν στον παραλήπτη ότι «η αστυνομία δεν θα σε σώσει από το να σε δολοφονήσουμε». 

Η επιστολή είναι γραμμένη στα σουηδικά, και μεταξύ άλλων τα οποία σημειώνονται σ' αυτήν, δίνει και τις τρεις επιλογές που έχει όποιος την πάρεισ τα χέρια του. Πρώτον να αλλάξει πίστη και να γίνει Μουσουλμάνος, Δεύτερον, να πληρώνει την jizya (έναν θρησκευτικό φόρο) για προστασία, και τρίτον (αν δεν έχουν γίνει όλα τα υπόλοιπα) θα αποκεφαλιστούν μέσα στα σπίτια τους.




Η αστυνομία ερευνά την προέλευση αυτής της επιστολής και ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο της φάρσας, αναζητά κάποιους θύλακες φανατικών ισλαμιστών που ζουν και δρουν μέσα στην Σουηδία, οι οποίοι στο μέλλον είναι πολύ πιθανόν να προχωρήσουν και πολύ πιο μακριά από αυτές τις απειλές

PRONEWS.gr


Σχόλια