Ενα μικρό παιδί χάθηκε τότε.....

Χάνουμε την ουσία,χάνουμε τον πόλεμο και όχι μια μάχη.
Χάνουμε την κυριαρχία της αξιοπρέπειας μας.
Δεν μπορώ και δεν ειμαι σε θέση να ξέρω αν πίσω από όλα αυτα που συμβαίνουν γύρω μας φταίει ο συνήθης ύποπτος....η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, που τόσα πολλά έχουμε ακούσει κατα καιρους.
Όμως αυτό που συμβαίνει εδώ ειναι η πλήρη αποκόλληση μας απο την πραγματικότητα. 



Βλέπουμε παιδιά να πνίγονται στο Αιγαίο και με τις αμέτρητες επαναλήψεις της εικόνας του μικρού Αϊλάν να έχει περάσει απο τα μάτια μας μπροστά κινδυνεύουμε να γίνουμε ουδέτεροι σε έναν βίαιο Θάνατο ενός αθώου πλάσματος. Απο εκείνη την ημέρα, απο εκείνη την εικόνα, απο τα αμέτρητα άρθρα και σκίτσα σκιτσογράφων, θαρρώ πώς πλέον η αναφορά σε θανάτους μικρών παιδιών έχει γίνει ένα απλό και καθημερινό άκουσμα. Η ωμή αναφορά των καναλιών σε θανάτους και σε πνιγμούς σφίγγει ακόμα πιο πολύ το στομάχι όσων νιώθουν πόνο.

Αν νομίζετε ότι γράφω ένα άρθρο μονο και μόνο για να συμπληρώσω την ημερησία παρουσία μου στην μπλογκόσφαιρα κάνετε λάθος.Τουλάχιστον απο αυτό εδω τον ιστότοπο και για πάνω απο 5 χρόνια έχουμε συνηθίσει να γράφουμε κείμενα που αντανακλούν την όποια πραγματικότητα μας έχει απομείνει.

Δείτε απλά ένα παράδειγμα για την ωμότητα της αντιμετώπισης της κατάστασης στο Αιγαίο.
Οταν βγήκε η φωτογραφία με τον μικρό Αϊλάν έχει viral.Τον έμαθε όλος ο κόσμος.Τον σκιτσογράφισε όλος ο κόσμος. Έγινε μπλούζα, έγινε σύνθημα,έγινε αιτία συζήτησης και διαφωνίας σε πολλά στόματα. 
Πριν λίγες μέρες είδαμε ένα ακόμα ναυάγιο στο Αιγαίο, με θύματα 5 μικρά παιδιά....5!!!!!!!
Και κανείς δεν έκανε αναφορά, κανείς δεν τα σκιτσογράφισε, κανείς δεν συζήτησε για αυτα τα 5 μικρά παιδιά .Ακόμα, και τα ονόματα τους δεν ξέρει κανεις. Γιατί? Αυτα τα παιδιά δεν είχαν ψυχή; δεν χάθηκαν άδικα; δεν τα έκλαψε καμιά μάνα; ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ξυπνάτε κόσμε, μας δείχνουν βίαιες εικόνες για να μας γίνουν οικείες στα οπτικά μας νεύρα. Ξυπνάτε όμως γιατι αυτες οι εικόνες απεικονίζουν αθώες ψυχές που χάθηκαν άδικα.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Σχόλια