Αλλάξτε την ρουτίνα σας απλά και εφικτά.

Πως μπορείς να κάνεις την ζωή σου πιο εύκολη; Κάποιος θα απαντούσε αμέσως με ένα Τζόκερ φίλε μου και θα δείς πόσο εύκολη γίνεται. Ναι, ΟΚ, δεν διαφωνώ, απλά οι λύσεις που βρίσκουμε ή βάζουμε στο τραπέζι, καλό θα ήταν να είναι εφικτές. Όταν λοιπόν στηρίζουμε τις ελπίδες μας για μια καλύτερη ζωή στην πιθανότητα 1/66666666666 τότε είμαστε άξιοι της μοίρας που μας έχει αποδοθεί.

Δεν υπάρχουν tips για μια καλύτερη ζωή. Μην διαβάζεται ότι σαχλαμάρα γράφουν δεξια και αριστερά. Η μοναδική λύση είναι η εφικτή λυση. Δηλαδή, το "μπανάκι" το πρωί πριν πάω στην δουλειά,δεν λέω είναι καλό και τονώνει την διάθεση μας,ωστόσο αν δουλεύεις απο τις 07:00 το πρωί και έχεις διαδρομή 1 ώρας το ναξυπνάς 05:00 για να κάνεις μπάνια δεν νομίζω κανείς να είναι διαθετιμένος να το κάνει. 
Οπότε ψάξτε λύσεις που ειναι εφικτές.
Η καλύτερη ζωή είναι αποτέλεσμα και συνδιασμός απο πράγματα ρουτίνας που τα αλλάζουμε τόσο ώστε να δημιουργηθεί μια αλυσιδωτή αντίδραση που θα μεταβάλλει την τελική μας διάθεση.
Για παράδειγμα αν στην καθημερινότητα μας πίνουμε καφέ φραπέ πρωί και έναν το απόγευμα, ας αλλάξουμε π.χ. τον απογευματινό και ας το κάνουμε ένα σπέσιαλ καφέ μια φορά την εβδομάδα.
Ας βάλουμε στο μένου ένα σπέσιαλ περίεργο ρόφιμα χωρίς καφεϊνη. Π.χ. Σοκολάτα βιενουά με διαφορα μπιχλιμπίδια πάνω. Είναι στατιστικά αποδεδειγμάνο ότι πάνω απο το 50% όσων άλλαξαν ένα κρίκο της ρουτίνας τους, μια φορά την εβδομάδα είχαν αυξηση της διάθεσης τους όσο πλησίαζε η ημέρα αυτη.
Θυμηθείτε λίγο την σειρά του MEGA, 50-50. Πόσο πολύ περίμεναν την Παρασκευή να πάνε στο Τσιπουράδικο. Έτσι και εσείς π΄χ. θα λέτε, "Α, σήμερα ειναι Παρασκεύη, σήμερα δεν πίνω καφε,πίνω χυμό βερύκοκο,με ανανά και τόνικ μέσα".

Βρείτε κάτι απλό, κάτι εφτικό και αλλάξτε το. Αν κάθε φορά αλλάζεις έναν απλό κρίκο της αλυσίδας σας, τότε κάποια στιγμή θα αλλάξει και η ρουτίνα σας.
Αυτό και μόνο αρκεί.

Σχόλια