«Προσωπικοί Υπολογιστές: Πώς να το κάνετε με ασφάλεια, ιδιωτικά και ανώνυμα»

Πρόσφατα πολλές δηλώσεις που εκδόθηκαν από κυβερνήσεις και άλλες επίσημες πηγές αναφέρουν διάφορες τεχνικές παρακολούθησης που χρησιμοποιούνται σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι απλοί πολίτες  επιθεωρούνται επιθετικά ως πολιτικοί αντιφρονούντες, γνωστοί ως «εγχώριοι τρομοκράτες», ασταμάτητα και χωρίς κανένα τέλος. Αν δεν νομίζετε ότι συμβαίνει αυτό, απλώς εξετάστε μερικές από τις ισχύουσες νομοθετικές πράξεις σε εξέλιξη: Bill HR 5077 ; Ο νόμος για την Εξουσιοδότηση Πληροφοριών του 2017 . Υπάρχουν πολλά περισσότερα, πρέπει μόνο να τα δούμε.


Αν πιστεύετε ότι θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο όπως κρίνετε κατάλληλο, χωρίς η κυβέρνηση να παρακολουθεί κάθε κίνηση που κάνετε, τότε θέλετε να είστε όσο το δυνατόν πιο ανώνυμοι. Η ανωνυμία  δεν είναι  πιο δημοφιλής  περισσότερο τώρα από ποτέ,  αλλά και πιο αναγκαία. Τίποτα που κανείς δεν κάνει μέσω του διαδικτύου παραμένει απαρατήρητο. Ό, τι κάνετε έχει σίγουρα καταγραφεί και ενδεχομένως παρακολουθείται. Κάθε ιστοσελίδα που επισκέπτεστε.κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνετε / λαμβάνετε. κάθε εικόνα που βλέπετε / κατεβάζετε. κάθε βίντεο που παρακολουθείτε. στην πραγματικότητα κάθε κίνηση που κάνετε μέσω του διαδικτύου καταγράφεται από τον παροχέα υπηρεσιών Internet (ISP) και αναγνωρίζεστε από τη διεύθυνση IP σας .
Εάν δεν πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο θα σας προκαλέσει κακό, σκεφτείτε ξανά. Αν δεν είστε απλά πρόβατα σε μια διεφθαρμένη κυβέρνηση , μην κάνετε κανένα λάθος γι 'αυτό, είστε πράγματι ένας στόχος.
Αν θέλετε να διατειρήσετε το ανώνυμο των υπολογιστών σας τότε  αυτό το άρθρο  είναι σίγουρα για σας. Αυτές οι πληροφορίες είναι ό, τι χρειάζεστε για να προστατεύσετε ποιοι είστε και πού πηγαίνετε όταν χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο. Μην αποθαρρύνεστε, δεν είναι πραγματικά τόσο περίπλοκο και ειλικρινά τα περισσότερα παιδιά ηλικίας ενηλίκων μπορούν να κάνουν τα περισσότερα από αυτά αβίαστα. Ο κόσμος αλλάζει γύρω σας, πρέπει να αλλάξετε με τους καιρούς ή απλά να γίνετε θύμα.
Αυτός ο Ανώνυμος Υπολογιστής χρησιμοποιεί το Debian Linux ως κεντρικό υπολογιστή και το Whonix Gateway και Workstation ως επισκέπτη για το κεντρικό σύστημα. Όλοι οι ανώνυμοι υπολογιστές λαμβάνουν χώρα κάτω από το TOR, μέσω του επισκέπτη. Αν και δεν απαιτείται, συνιστάται ιδιαίτερα να χρησιμοποιήσετε ένα VPN στον κεντρικό υπολογιστή.
Εάν έχετε διαβάσει τις ακόλουθες δημοσιεύσεις, πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τις διαδικασίες και τα λογισμικά που απαιτούνται για τη διαμόρφωση αυτού του Ανώνυμου Η / Υ:
Λίστα ελέγχου για τη διαμόρφωση του πραγματικά ανώνυμου προσωπικού σας υπολογιστή:
  1. Εγκαταστήστε το Debian Linux ως λειτουργικό σύστημα κεντρικού υπολογιστή στον υπολογιστή σας.
  2. Εγκαταστήστε το λογισμικό του VirtualBox, για να εκτελέσετε το Whonix Gateway και το Workstation ως φιλοξενούμενοι στο κεντρικό υπολογιστή του Debian.
  3. Εγκαταστήστε τη πύλη Whonix και το σταθμό εργασίας σε ένα εικονικό μηχάνημα που χρησιμοποιεί το VirtualBox.
  4. Ξεκινήστε πρώτα την πύλη Whonix, στη συνέχεια το σταθμό εργασίας Whonix (κλείστε τα με την αντίθετη σειρά) και εκτελέστε τον φυλλομετρητή TOR για πρώτη φορά.
  5. Εγκαταστήστε και ρυθμίστε το KeePassX για τη διαχείριση του κωδικού πρόσβασης.
  6. Εγκαταστήστε και ρυθμίστε το HexChat για χρήση πάνω από το IRC.
  7. Εγκαταστήστε το πρόσθετο OTR για το λογισμικό άμεσων μηνυμάτων Pigeon και, στη συνέχεια, ρυθμίστε το Pigeon για το δίκτυο Jabber.
  8. Εγκαταστήστε και ρυθμίστε την προσθήκη Enigmail στο IceDove, για κρυπτογράφηση email.
  9. Μειώστε το κακόβουλο λογισμικό δημιουργώντας έναν εικονικό σκληρό δίσκο για το Workstation Whonix, (προαιρετικό, αλλά συνιστάται).
Όλο το λογισμικό στον κόσμο δεν μπορεί να σας σταματήσει ως άτομο από τον εαυτό σας να απομακρυνθείτε ως συνέπεια των δικών σας ενεργειών. Η άσκηση ασφαλών υπολογιστικών συνηθειών είναι εξίσου σημαντική με τη χρήση ασφαλών λύσεων λογισμικού. Ακολουθούν μερικές πρακτικές που θα σας κρατήσουν ασφαλείς, ιδιωτικούς και ανώνυμους ενώ θα χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας με τον Anonymous PC. Παρόλο που ο κατάλογος αυτός δεν είναι καθόλου ολοκληρωμένος, θα πρέπει να σας φέρει στη συνήθεια να κρυφτείτε και να κρατήσετε τον εαυτό σας κρυφό:
  • Χρησιμοποιήστε ένα VPN και ρυθμίστε το ώστε να λειτουργεί με το Whonix.
  • Χρησιμοποιήστε έναν ειδικό υπολογιστή για ανώνυμους υπολογιστές.
  • Διατηρείτε όλο το λογισμικό στο Anonymous PC σας ενημερωμένο.
  • Ποτέ μην αποκαλύπτετε προσωπικές πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένου του φύλου).
  • Δημιουργήστε πολλά ονόματα χρηστών αυστηρά για χρήση στον ανώνυμο υπολογιστή σας και περιστρέψτε τα.
  • Μην κατεβάζετε τίποτα στον ανώνυμο υπολογιστή σας. Εάν το κάνετε, μεταφορτώστε το σε μια μονάδα USB και ανοίξτε τα αρχεία σε διαφορετικό υπολογιστή. Ποτέ μην ανοίξετε ποτέ ένα αρχείο από το διαδίκτυο στον ανώνυμο υπολογιστή σας.
  • Μην κάνετε ηλεκτρονικές αγορές με τον ανώνυμο υπολογιστή σας.
  • Μην χρησιμοποιείτε τα κοινωνικά μέσα στον ανώνυμο υπολογιστή σας (ούτε το όνομα χρήστη του).
  • Δημιουργήστε έναν μοναδικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας τα μοναδικά ονόματα χρήστη σας για υπολογιστές στον ανώνυμο υπολογιστή σας.
  • Να κρυπτογραφείτε πάντα το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και να χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως το RiseUp .
  • Μην τροποποιείτε με οποιονδήποτε τρόπο το πρόγραμμα περιήγησης TOR στο Whonix.
  • Μην χρησιμοποιείτε πρόσθετα με το πρόγραμμα περιήγησης TOR.
  • Χρησιμοποιήστε τους ισχυρότερους δυνατούς κωδικούς πρόσβασης χρησιμοποιώντας έναν διαχειριστή pawword όπως το KeepassX .
  • Μείνετε μακριά από τις μηχανές αναζήτησης όπως το Bing και το Google . δοκιμάστε Duck DuckGo.
Ο Ανώνυμος Προσωπικός Υπολογιστής είναι η τέταρτη και τελευταία δόση της σειράς 4-μερών «Προσωπικοί Υπολογιστές: Πώς να το κάνετε με ασφάλεια, ιδιωτικά και ανώνυμα». Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία αυτής της σειράς και υπολογίστε με σιγουριά ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας κάποια από τις καλύτερες διαθέσιμες μετρήσεις, χωρίς κόστος. Θυμηθείτε ότι η προστασία της ιδιωτικής ζωής μέσω του Διαδικτύου είναι προσωπική σας ευθύνη στην σημερινή εποχή της σύγχρονης πληροφορικής.

Εδώ είναι τα πρώτα τρία μέρη της «Προσωπικής Πληροφορικής: Πώς να το κάνετε με ασφάλεια, ιδιωτικά και ανώνυμα»
  1. Debian Linux: Το καθολικό λειτουργικό σύστημα
  2. Whonix: Τι είναι αυτό;
  3. Εικονικό κουτί της Oracle: Τι είναι αυτό;
  4. Ο Ανώνυμος Προσωπικός Υπολογιστής

Σχόλια