Θρίλερ με νέα ανατροπή στη διπλή δολοφονία της Κύπρου - Σε διαφορετικά δωμάτια το έγκλημα;

Ένα απίστευτο θρίλερ που δεν έχει προηγούμενο, βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κύπρο σε ό,τι αφορά την άγρια δολοφονία του ζευγαριού στην περιοχή Στρόβολος. 
Με τον 15χρονο γιο να μην έχει δώσει ακόμη κατάθεση και με κατηγορίες ότι γίνεται προσπάθεια να αποκρυβούν βασικά στοιχεία, νέα διάσταση δίνει μια πληροφορία που προέρχεται από την αστυνομία. 


Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο φόνος δεν έγινε στην κρεβατοκάμαρα αλλά σε διαφορετικά δωμάτια. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύζυγος δολοφονήθηκε στο υπνοδωμάτιο του ζεύγους. Όμως στο δωμάτιο τη στιγμή της επίθεσης φαίνεται πως δεν βρισκόταν ο σύζυγός της. Ο 60χρονος μαθηματικός, όταν η γυναίκα του δεχόταν την επίθεση, βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού.

Φέρεται να είχε αποκοιμηθεί στον καναπέ του σαλονιού. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιώργος Χατζηγεωργίου ξύπνησε από κάποιον θόρυβο που προερχόταν από τον πρώτο όροφο της μονοκατοικίας. Εκεί όπου βρίσκεται η κρεβατοκάμαρα. Σηκώθηκε και ξεκίνησε να ανέβει στον πρώτο όροφο για να δει τι συμβαίνει. Ενώ ανέβαινε τις σκάλες, όμως, φαίνεται να τον αιφνιδίασε ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι. Φέρονται να τον έσπρωξαν με αποτέλεσμα να πέσει και να βρεθεί στο ισόγειο! Εκεί ήταν που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση και εκεί, λένε οι ίδιες πληροφορίες, τον βρήκαν οι ανακριτές όταν έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος!

Πάντως, σύμφωνα με τον «Πολίτη», το δολοφονημένο ζεύγος, η Ντίνα Σεργίου και ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, βρέθηκαν εντός του υπνοδωματίου μέσα σε μια λίμνη αίματος.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που βρίσκονται κοντά στις ανακρίσεις η άτυχη Ντίνα Σεργίου εντοπίστηκε δολοφονημένη στο κρεβάτι της ενώ ο Γιώργος Χατζηγεωργίου βρέθηκε δολοφονημένος στο πάτωμα δίπλα από το κρεβάτι μέσα σε λίμνη αίματος. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στον «Π» ότι το αίμα ήταν τόσο πολύ που το δωμάτιο ήταν σχεδόν πλημμυρισμένο. 


Πολύ δουλειά ακόμη

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης ανέφερε πως χθες ενημερώθηκαν οι λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας, ως προς το έργο που έχει παραχθεί.«Διαπιστώθηκε», όπως είπε, πως υπάρχει ακόμη, πολύ ανακριτικό έργο που πρέπει να διεκπεραιωθεί, ενώ τόνισε πως πρόκειται για μία δύσκολη υπόθεση και ότι το ανακριτικό έργο πρέπει να γίνεται με προσεκτικό και μεθοδικό τρόπο.
Τόνισε συνάμα πως δεν υπάρχει λόγος να γίνονται ενδιάμεσα σχόλια, ούτε να μηδενίζονται όλα, ούτε να υπάρχει υπερβολή.
Απαντώντας σε καταγγελίες του ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη, ανέφερε πως δεν βλέπει το λόγο για τον οποίο υπάρχει καταλογισμός ευθύνης στη Νομική Υπηρεσία, σχετικά με το έργο που παράγεται από τους Ιατροδικαστές, ενώ πρόσθεσε πως η Υπηρεσία αυτή υπάγεται στο αρμόδιο Υπουργείο. «Η μοναδική έγνοια της Νομικής Υπηρεσίας είναι να υπάρχει ανά πάσα στιγμή μία ιατροδικαστική υπηρεσία που να είναι επαρκώς στελεχωμένη για αξιόπιστο έργο».
Τέλος, ο Γενικός Εισαγγελέας αναφέρθηκε και στη συχνότητα των δολοφονιών, λέγοντας πως πρόκειται για ένα «ανησυχητικό φαινόμενο. Δεν είναι “κυπριακό”, αλλά θα πρέπει να συνεχιστεί το έργο για πάταξη της ατιμωρησίας.

Οι καταγγελίες

Υπενθυμίζεται πως ο Μάριος Ματσάκης είπε ότι οι ανακριτές κάτι θέλουν να κρύψουν γι΄ αυτό και δεν επιτρέπουν στον ίδιο να διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος.Ο κ. Ματσάκης, με τον οποίον επικοινώνησε το ΚΥΠΕ, ανέφερε ότι το αίτημα για διενέργεια αυτοψίας στη σκηνή υποβλήθηκε προς την ανακριτική ομάδα η οποία απάντησε αρνητικά χωρίς να δώσει καμία απολύτως εξήγηση. «Η Αστυνομία μας είπε ότι έχει οδηγίες από την Εισαγγελία να μην επιτρέψουν κάτι τέτοιο», είπε ο κ. Ματσάκης, σημειώνοντας ότι η αυτοψία της σκηνής είναι μέρος της όλης διερεύνησης που του ανατέθηκε από την οικογένεια.

«Η εξέταση του χώρου ενός εγκλήματος πολλές φορές είναι πιο σημαντική από την ίδια τη νεκροψία», είπε ο κ. Ματσάκης.
«Άρχισα να πιστεύω - είμαι σίγουρος – ότι κάτι κρύβουν. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Και γιατί κρατάνε τη σκηνή κλειστή για έξι μέρες; Έχουν περάσει έξι μέρες, δεν έχουν εξετάσει τη σκηνή; 
Τι έρευνες κάνουν αυτοί οι περιβόητοι ανακριτές στη σκηνή που δεν τις έχουν ολοκληρώσει μετά από έξι μέρες;», διερωτήθηκε ο κ. Ματσάκης. «Ποιος αποφασίζει; Υπάρχει κανένας νόμος που να διέπει αυτά τα πράγματα; Όλοι πρέπει να ελέγχονται και στην Εισαγγελία δεν είναι θεοί και πρέπει να ελέγχονται και αυτοί;», πρόσθεσε. 

Σχόλια