Ξέρω τα ΠΑΝΤΑ για εσένα και σε κάνω ότι θέλω- Google,Facebook,Ms

Το ότι  οι μεγάλοι κολλοσοί των media αλλά και των social media, χαλιναγωγούν συμπεριφορές αλλά και μας "παρακολουθούν" είναι γνωστό πολλά χρόνια τώρα. Το ότι κατα καιρούς έχουμε δεί σκάνδαλα τύπου Wikileaks,Snowden κλπ να βγαίνουν στην φόρα, να μας σοκάρουν, αλλα να παραμένουμε στάσιμοι αυτό δεν το καταλαβαίνω.

Γιατί να ποστάρω τα ενδιαφέροντα μου, τα προσωπικά μου στοιχεία, τα χόμπι μου καθώς και τις "αδυναμίες" μου στο ευρώ κοινο?

Ας το δούμε  λίγο διαφορετικά.

Υποθέτουμε ότι ζείτε σε ένα χωριό,σε ένα επαρχειακό χωριο. Όπως σε κάθε χωριο λοιπόν, υπάρχει μια κεντρική πλατεία όπου συγκεντρώνονται όλοι και πίνουν καφε,τρώνε,παίζουν τα παιδια τους κλπ κλπ.
Τι θα γινόταν αν ήξερες, ότι σε κάθε τραπέζι στο καφενείο υπάρχει ένα μικρόφωνο που καταγραφει ότι λέτε με τους φίλους σας ή τους συγγενείς σας;
Αυτοματα, κάποιος θα ήξερε κάθε λεπτομέρια για εσας και την οικογένεια σας. Σκεφτείτε λοιπόν τωρα αυτό το μικρόφωνο να σας ακολουθεί και στο σπίτι. Τα προσωπικά δεδομένα σας στην φόρα.

Κάπως έτσι λοιπον Google-Facebook-Microsoft σας έχουν κανονικά φακελώσει.
Με το Facebook μαζεύουν πληροφορίες για τα ενδιαφέροντα σας (Ακόμα και τα πιο παράνομα), με το Google< μπορεί να προβλέψουν τις κινήσεις σας με βάση τις έρευνες που κάνετε ή τα άρθρα που διαβάζετε., με την Microsoft, παρατηρούν τα επίσημα αρχεία σας μιας και όλες οι πλατφόρμες, είναι στην βάση δεδομένων τους.

Άρα λοιπόν, με απλά λόγια,εαν κάποιος-οι μπορεί να ελεγχει αυτες τις τρείς εταιρείες, μπορεί να ελεγχει και εσάς.
Και μπορεί να γίνει πιο τρομακτικό ακόμα το σενάριο.
Τι θα γινόταν αν σας έλεγα ότι σε αυτή την τεράστια βάση δεδομένων ΣΑΣ, έχουν πρόσβαση παιδεραστες,μαφιόζοι,απαγωγείς,ληστες, καθώς και άτομα που μπορούν να πλαστογραφήσουν την ταυτότητα σας ή την πιστοτική σας κάρτα;

Αν αυτό το παραπάνω σας φαίνεται να σας ενημερώσω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το προφίλ σας σε Facebook να πωλείται στο DeepWeb απο 5,2΄δολάρια, μέχρι και καμία 50αρια.
Πως αυτό όμως να υφιστάται για έναν φυσιολογικό ανθρωπο που ποστάρει μονο τραγούδια π.χ. ή διαβάζει ειδήσεις; Θα σκέφτεστε, "ε, τι να το κάνει το δικό μου;".
Πολύ απλά μπορεί να κάνει χρήση αυτο για σκοπόυς που δεν είναι και τόσο αγαθοί....με κάλυψη τα προσωπικά σας δεδομένα.

Γιαυτό λοιπόν, ένα καλό Restart σε ότι Κάνετε θα ήταν ότι πρέπει.

Διαγράψτε τον λογιαριασμό σας σε Facebook ή ότι πληροφορίες είχατε βαλει.
Αρχίστε να σκέφτεστε λίγο την ανώνυμη περιήγηση στο διαδίκτυο.
Καλό θα ήταν τα δεδομένα στο κινητό σας να τα ενεργοποιείτε μόνο σε περίπτωση που τα χρειάζεστε.Δεν υπάρχει λόγος να αποθηκευεται στο Google, το στίγμα σας!!!!

Μην είστε γυμνοί και αποστατευτοι πλέον!!!!

Σχόλια