Βουβός πόνος στο Σύνταγμα για τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη των 92 θυμάτων των φονικών πυρκαγιών της ανατολικής Αττικής. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα του 39χρονου γκαρντ, Γιάννη Γκαγκαλούδη


Περίπου 2.500 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γιάννη Γκαγκαλούδη, μέσω των social media, με τον 39χρονο μπασκετμπολίστα να επιθυμεί με αυτό τον τρόπο να εκφράσει «Μια Συγγνώμη Από Εμάς Σε Σας Εκεί Ψηλά», όπως ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης, προκειμένου να αποτίσει φόρος τιμής στη μνήμη των θυμάτων από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Καθισμένοι σε κύκλο κοντά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη τίμησαν σιωπηλά τους νεκρούς από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. 

Χρησιμοποιώντας κεριά σχημάτισαν μια καρδιά καθώς και την ημερομηνία 23 Ιουλίου του 2018 που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις καρδιές όλων των Ελλήνων ως ημέρα θλίψης και πένθους. 

00:00
00:33




















Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα του 39χρονου γκαρντ, Γιάννη Γκαγκαλούδη.

Η δήλωση του Γιάννη Γκαγκαλούδη στο zougla.gr:



Ο ίδιος κάλεσε μέσω των social media όλο τον κόσμο στην πλατεία Συντάγματος να «φωτίσει τον ουρανό και τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν» κρατώντας αναμμένα κεριά.

«Ως άνθρωπος του αθλητισμού τα τελευταία 25 χρόνια και επειδή πραγματικά δεν αντέχω άλλο θέλω να διοργανώσω από μόνος μου το εξής... Μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κεράκια να φωτίσουμε τον ουρανό και τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδοξα... Να κάτσουμε απλά σιωπηλά...», ανάφερε το αρχικό μήνυμα του Γιάννη Γκαγκαλούδη.

Η κίνηση του έμπειρου γκαρντ δεν έμεινε χωρίς ανταπόκριση και το... ραντεβού ορίστηκε για τις 21:00 υπό το σύνθημα «Ένα Συγγνώμη Από Εμάς Σε Σας Εκεί Ψηλά».

http://www.zougla.gr/

Σχόλια