Έχασε η κέρδισε το ΜέΡΑ25 ;



Είναι φανερό ότι οι τελευταίες εκλογές, όπου θα αποφάσιζαν οι Έλληνες ποιοι θα τους εκπροσωπούσαν στην ευρωβουλή, ήταν πολύ σημαντικές απο κάθε άποψη. Ο αγώνας και το άγχος όλων ήταν στο αν τελικά θα τιμωρηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας για την πολιτική και οικονομική του διαδρομή όσο ήταν στην εξουσία.
Και όμως το αποτέλεσμα των εκλογών οι περισσότεροι για μια ακόμα φορά το διάβασαν λάθος. Οι περισσότεροι είδαν το αποτέλεσμα ως μια πολύ καλή ευκαιρία να πάμε σε πρόωρες εκλογές (όπως και έγινε) με σκοπό να έρθει στην κυβέρνηση η ΝΔ για να μας.....σώσει!!!!!!!
Τα πράγματα όμως εαν κάποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει λίγο τα social media όπου ο κόσμος εκφράζει την άποψη του και όχι να συμπορεύεται με αυτή των ΜΜΕ είναι λίγο διαφορετική.


  • Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε απο την εαυτό του,
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τα ίδια αποτελέσματα με το 2015
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε πάτημα στην ΝΔ να ανέβει
  • Η ΝΔ δεν πείθει με τίποτα.
  • Η ΝΔ φοβίζει τον κόσμο.
  • Η ΝΔ έχει κουστουμαρισμένους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ
  • Αυτη η ΝΔ κέρδισε το ΣΥΡΙΖΑ (και όχι τον Τσίπρα).
  • Το ανύπαρκτο ΚΙΝΑΛ πήρε τα πάνω του.
  • Ο Βελόπουλος είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα του "Ψηφίζω για πλάκα"
  • Το ΜεΡΑ25 έκανε αίσθηση και νίκησε τον δαίμονα του.
  • Το ΚΚΕ ξανακέρδισε του χαμένους δρόμους του.
  • Η Χρυσή Αυγή σκόρπισε σαν χάρτινος πύργος.

Και άλλα τόσα πολλά συμπεράσματα που τα βλέπεις να λέγονται απο τα χείλη των απλών ανθρώπων που πήγαν και ψήφισαν. 

Κατα την γνώμη μου όμως η μεγάλη νίκη είναι στον Γιάνη Βαρουφάκη και στο ίδιο το ΜέΡΑ25. Και αυτό γιατι απλά ο Γιάνης Βαρουφάκης στιγματίστηκε έντονα απο το ΜΜΕ καθώς και απο αρκετούς βουλευτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις ποινές που δέχθηκε η Ελλάδα όντας Υπουργός Οικονομικών. Ένας λοιπόν στιγματισμένος τόσο έντονα πολιτικός κατεβάζει στις εκλογές ένα κίνημα ευρωπαϊκό με εντελώς ανατρεπτικό χαρακτήρα και καταφέρνει   να λάβει ένα 3% που αν το δεί κανείς αναλογικά είναι μια τεράστια νίκη. 
Ο Τιμωρημένος Βαρουφάκης νίκησε τον τιμωρημένο Καμμένο.
Ο Τιμωρημένος Βαρουφάκης νίκησε τον τιμωρημένο Θεοδωράκη.
Ο Τιμωερημένος Βαρουφάκης νίκησε το 99% των Ελλήνων που τον θεωρούσαν υπεύθυνο για την οικονομική κατάρρευση. 


Πόσοι ήξεραν για το ΜέΡΑ25 δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές; Ελάχιστοι. Σκεφτείτε λοιπόν, ότι η πολιτική τους, με μηδενική προβολή, με κατάρες φορτωμένες πάνω τους, με πρόγραμμα κατα κύριο λόγο αντιευρωπαϊκό (Σε ολιγαρχικό τομέα και όχι οικονομικό), κατάφερε και έκανε αισθητή την παρουσία του.
Αυτό λοιπόν για εμένα προσωπικά είναι νίκη. Μια νίκη που δίνει βήμα να κάνει ακόμα μεγαλύτερες συγκεντρώσεις για να διαδώσει το πνεύμα του. Χωρίς εφοπλιστές και εργολάβους για χορηγούς.

Το ΜέΡΑ25 κέρδισε το δικαίωμα να διεκδικήσει μια θέση στην βουλή των Ελλήνων. 


Το πρόβλημα το έχουμε εμείς οι Έλληνες. Εμείς που φωνάζουμε σε κάθε τραπέζι καφενείου και σε κάθε τοίχο στα social media ότι θέλουμε αλλαγή, να φύγει το σάπιο σύστημα,να δουμε κάτι διαφορετικό και αντί να δώσουμε βήμα στο διαφορετικό (ΜέΡΑ25) συνεχίζουμε συντηρητικά και ψηφίζουμε τα νέο ΠΑΣΟΚ και την νέα ΝΕΑ Δημοκρατία.

Θέλουμε ή όχι αλλαγή; Αυτό ειναι το πιο σωστό ερώτημα.

Σχόλια