Το στοίχειωμα της Ιταλίας θα γυρνάει για πολύ καιρό απο πάνω μας.....


 Δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα στοιχείωνει το βίντεο ή οι εικόνες απο το Μπέργκαμο της Ιταλίας με τα στρατιωτικά οχήματα να μεταφέρουν σωρούν Ιταλών που έχασαν την μάχη με τον ιό.

Δεν λέει να κοπάσει η δοκιμασία που βιώνει η Ιταλία, η οποία καθημερινά μετράει εκατοντάδες νεκρούς. Στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων, το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν 427 άτομα. Τα νέα κρούσματα, επίσης, εκτινάχτηκαν στα 5.322. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε στους 3.405 και των κρουσμάτων ανήλθε στα 41.035.

Να θυμίσουμε ότι η χώρα βρίσκεται στη δίνη του κορωνοϊού εδώ και ένα μήνα, όταν το ξέσπασμα του Covid-19 ξεκίνησε στο βόρειο τμήμα της χώρας στις 21 Φεβρουαρίου. Η κατάρριψη κάθε προηγούμενου αρνητικού ρεκόρ και η απόγνωση στην οποία έχει βυθιστεί η γειτονική χώρα, αποτυπώθηκε σε βίντεο που δείχνει κονβόϊ από στρατιωτικά οχήματα να διασχίζει τους δρόμους της πόλης Μπέργκαμο, μεταφέροντας τους δεκάδες νεκρούς για μαζική αποτέφρωση.

 


 Ιταλοί στρατιώτες φέρνουν εις πέρας το μακάβριο αυτό καθήκον, καθώς το κοιμητήριο έχει υπερκορεσθεί. Εν μέσω αυτών, η ιταλική κυβέρνηση ανακοινώνει δέσμη νέων αυστηρότερων μέτρων. Θα περιοριστούν ακόμα περισσότερο οι έξοδοι από το σπίτι, θα κλείσουν δημόσια πάρκα και θα συρρικνωθεί το ωράριο λειτουργίας των σουπερμάρκετ.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αποφάσισε να περιμένει ακόμη μερικές ώρες, για να δει πώς εξελίσσεται ο ρυθμός μετάδοσης του ιού και αν επιβεβαιωθεί πτώση του ποσοστού αύξησης των ασθενών. Η αύξηση των μολύνσεων από 12,6% την Τρίτη σε 8,4% χθες έδωσε κάποιες ελπίδες.


Στο γεγονός πάντως ότι ακόμα δεν έχει δει η Ιταλία τίποτα, δυστυχώς, συμφωνεί και η επιστημονική κοινότητα της γειτονικής χώρας, αφού εκτιμά ότι η εξάπλωση του ιού δεν έχει πιάσει ακόμη το peak του. Αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα γίνει στις 25 του Μαρτίου.
Γεγονός, το οποίο προκαλεί, αν μη τι άλλο, τρόμο μπροστά στη σκέψη για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση τις επόμενες μέρες, με δεδομένο ότι ήδη τα τελευταία 24ωρα η καθημερινή ενημέρωση κάνει λόγο σταθερά για περισσότερους από 400 νεκρούς ημερησίως.
Αν η κορύφωση δεν έχει έρθει ακόμη, τι αριθμούς θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε τις επόμενες μέρες;

Σχόλια