ΟΣΦΠ-STARS...ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ (VIDEO)


Πώς μπορείς να περιγράψεις με λέξεις έναν αγώνα σαν κι αυτόν; Ένα ματς τόσο διαφορετικό από όλα τ’ άλλα…

Περίπου 30.000 άνθρωποι που βρέθηκαν στο «Καραϊσκάκη» ένωσαν τις δυνάμεις τους στον 8ο αγώνα κατά της φτώχειας και είδαν τους φίλους Ζιντάν- Ρονάλντο να έρχονται ισόπαλοι 2-2 με όλα τα μεγάλα αστέρια της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού.

Ο «Ζιζού», το «φαινόμενο» (από τον πάγκο λόγω τραυματισμού) και η παρέα τους από τη μία, μαζί με τους all stars του Ολυμπιακού από την άλλη, παρέλασαν για 90’ μπρος στα μάτια 30.000 θεατών στο γεμάτο «Καραϊσκάκη». Ο σκοπός επετεύχθη…

Για την ιστορία, οι «φιλοξενούμενοι» προηγήθηκαν με δύο γκολ του Σα Πίντο (10’, 20’) και οι Πειραιώτες απάντησαν με δύο γκολ του Κώστα Μήτρογλου (24', 54').



Οι παλιές καραβάνες των «ερυθρόλευκων» φαίνεται ότι έχουν παραμελήσει ολίγον τι τον εαυτό τους, καθώς στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα, αναγκάστηκαν σε… παρακολούθηση των όσων έκαναν οι φίλοι Ζιντάν- Ρονάλντο.

Η παρέα του «Ζιζού» (το «φαινόμενο» παρακολουθούσε με πολιτικά το παιχνίδι από τον πάγκο) προηγήθηκαν με δύο εκπληκτικά τέρματα του Σα Πίντο (10’, 20’), απέναντι σε μία άμυνα εξαφανισμένη. Πάντως, όσον αφορά στον Ζιντάν, τον κατά γενική ομολογία μεγαλύτερο παίκτη της δεκαετίας του 90, ακόμα και στα 38, συνεχίζει να «μιλάει» στο τόπι.

Στο 23’, το νέο αίμα των Πειραιωτών, πήρε την σκυτάλη από τους «Τζόλε», Γιαννακόπουλο, Αλεξανδρή, Αμανατίδη, Νινιάδη κτλ και κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Ο Μήτρογλου πήρε το όπλο του (κακές γλώσσες αναφέρουν πως ένοιωσε την ανάγκη να δώσει απαντήσεις στον Βαλβέρδε), αρχικά μείωσε στο 24’ και στο 51’ έφερε το ματς στα ίσια.

Μοναδικό μελανό σημείο της βραδιάς, μερικά συνθήματα που ακούστηκαν και αφορούσαν την... ελληνική πραγματικότητα. Παρ' όλα αυτά, το σημερινό παιχνίδι ξύπνησε αναμνήσεις αλλά χάρισε κι εμπειρίες που θα μείνουν ανεξίτηλες στο πέρασμα των χρόνων...

Το «Καραϊσκάκη» βρισκόταν για 90' στο… πόδι. Όταν ακουμπούσε την μπάλα ο Τζόρτζεβιτς. Όταν ο Ζιζού έδωσε τη θέση του στον Κοβάσεβιτς. Όταν ο Νικοπολίδης μπλόκαρε την μπάλα σε «ψηλοκρεμαστό» σουτ του «Ντάρκο- Γκολ»… Όταν... Όταν... Όταν... Σε ένα σωρό περιπτώσεις!

Το αποψινό παιχνίδι είχε ξεκάθαρο στόχο. Κι αυτός… επετεύχθη!

Το φιλμ



Τα γκολ



Το τέλος του αγώνα



Οι θρύλοι εν δράσει



Οι δύο ομάδες έτοιμες



Οι φίλοι Ζιντάν - Ρονάλντο στο γήπεδο



Οι παίκτες του Ολυμπιακού



Οι πρώτες εικόνες από το Καραϊσκάκη



Κώστας Τσούγκος


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ-->http://www.sport-fm.gr/article/352692

Σχόλια