Επανεμφάνιση Μπιν Λάντεν με «μήνυμα» προς Σαρκοζί


Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, δηλώνει σε ηχογραφημένο μήνυμά του ότι η απελευθέρωση των Γάλλων ομήρων στο Αφγανιστάν εξαρτάται από την αποχώρηση των στρατιωτών της Γαλλίας από τη χώρα αυτή και προειδοποιεί ότι οι θέσεις του Νικολά Σαρκοζί "θα κοστίσουν ακριβά" στη Γαλλία.

Η φωνή που αποδίδεται στον Οσάμα Μπιν Λάντεν δηλώνει επίσης στο ηχογραφημένο μήνυμα, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ότι η Γαλλία θα πληρώσει ακριβά την πολιτική της στο Αφγανιστάν και αλλού. "Σας επαναλαμβάνουμε το ίδιο μήνυμα: η απελευθέρωση των (Γάλλων) κρατουμένων από τα χέρια των αδελφών μας εξαρτάται από την αποχώρηση των στρατιωτών σας από τη χώρα μας", υπογραμμίζει.

Απευθυνόμενος στο γαλλικό λαό, ο αρχηγός της Αλ Κάιντα προσθέτει: "Η άρνηση του προέδρου σας να αποσυρθεί από το Αφγανιστάν οφείλεται στο γεγονός ότι ακολουθεί πιστά την Αμερική και η άρνηση αυτή είναι ένα πράσινο φως για να σκοτώσουμε τους (Γάλλους) κρατουμένους (...), αλλά δεν θα το κάνουμε τη στιγμή που βολεύει αυτόν".

Δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι και τρεις Αφγανοί συνοδοί τους απήχθησαν στις 30 Δεκεμβρίου 2009 σε απόσταση περίπου 60 χλμ. ανατολικά της Καμπούλ, στην ορεινή επαρχία Καπίσα.

http://www.protothema.gr/

Σχόλια