Άννα Βίσση:Το ταξίδι στην Κένυα, η συναυλία στις φυλακές και η φιλανθρωπική της δράση!



Η Άννα Βίσση μιλώντας στον Βαλεντίνο και στο Sfera 102,2 αναφέρθηκε στο ταξίδι που θα κάνει στην Κένυα για καλό σκοπό την επόμενη εβδομάδα, στη συναυλία που έκανε για τις φυλακισμένες του Κορυδαλλού αλλά και στη μη κυβερνητική οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου».

«Την άλλη εβδομάδα θα πάω στην Κένυα σε ένα μικρό χωριό, θα μας φιλοξενήσει ο μητροπολίτης. Πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό οργανισμό, "Σοφία για τα Παιδιά" λέγεται (από την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Κύπρο ξεκινά όλο αυτό το πράγμα). Πάμε μια παρέα ανθρώπων εκεί, όπου θα κάνω μια συναυλία για να μαζευτούν λεφτά για να χτιστεί ένα ορφανοτροφείο για κάποια παιδάκια — αυτές τις φατσούλες που βλέπουμε και στεναχωριόμαστε. Αποφάσισα ενεργά να δώσω κάτι που μπορώ μέσα από τη φωνή μου. Δεν ήθελα απλά να τραγουδήσω εδώ και να στείλω τα λεφτά, αλλά να πάω και να δω για ποιους τραγουδάω και γιατί το κάνω».

Για τη συναυλία της στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και τη συζήτηση με τις κρατούμενες: «Ήταν εμπειρία ζωής. Ήταν μια παλιά μου ανάγκη, δεν στήσαμε κάτι που το σκεφτήκαμε και πάρα πολύ. Μαζευτήκαμε με τους μουσικούς και πήγαμε. Δεν το έκανα για να εισπράξω ένα μπράβο, το αισθάνθηκα, ήθελα να δώσω χαρά και να πάρω κάτι που ήταν μάθημα ζωής. Η επαφή που είχαμε ήταν απίστευτη, πολύ βαθιά και πολύ ειλικρινής. Δεν είπαμε πολλά λόγια, τους τραγούδησα, μου ζητάγανε τραγούδια και τα έλεγα. Το πιο συγκινητικό ήταν ότι δεχτήκανε κάποιες κοπέλες, κάποιες γυναίκες, μάνες, να μου μιλήσουν χωρίς να κρύψουν τα πρόσωπά τους και αυτά τα πράγματα θέλω να τα δείξω για να βλέπουν κάποιοι άνθρωποι που είναι στα σπίτια τους ζεστά και ήσυχα και άνετα πώς περνάνε και κάποιοι άλλοι άνθρωποι. Πρέπει να βλέπουν τις αλήθειες».

Για την «Κιβωτό του Κόσμου»: «Έμαθα ότι γίνεται μια πάρα πολύ καλή δουλειά από τον πατέρα που έχει την "Κιβωτό" και την έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Γίνεται μια σοβαρή δουλειά και ο κόσμος το ξέρει και αυτό έχει φανεί. Έζησα μια ολόκληρη μέρα εκεί, στο νηπιαγωγείο, παίξαμε με τα παιδιά, τραγουδήσαμε και θα τα δείτε όλα αυτά. Αυτή η εικόνα που θα δείτε λέει πολλά».


yupi.gr

Σχόλια