Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα


Ημέρα μεγάλης κινητοποίησης η σημερινή με τα περισσότερα συνδικάτα να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Αναλυτικά σήμερα τη συμμετοχή της στη γενική απεργία ανακοίνωσε η Πανελληνία Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.). Θα συγκεντρωθούν στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη). Από εκεί θα πορευθούν προς το Πεδίον του Άρεως, όπου έχει προγραμματισθεί για τις 11.00 η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση.

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ο ηλεκτρικός από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας και το τραμ από τις 6 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

Το Μετρό θα κινηθεί κανονικά.

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσει η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα στα πλοία στα λιμάνια, ενώ 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν ΟΣΕ και Προαστιακός.

Η ΟΣΥΠΑ ανέστειλε την προγραμματισμένη απεργία της και έτσι σήμερα θα πραγματοποιηθούν κανονικά όλες οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στη γενική, ενώ η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία προκήρυξε πανοδοντιατρική απεργία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την ίδια ημέρα τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας.

Κλειστά από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι θα παραμείνουν τα καταστήματα, ώστε έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες να συμμετάσχουν μαζί με το προσωπικό στην 24ωρη απεργία.

Στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Η κινητοποίηση γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη υπογραφή ΣΣΕ, για τις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και για τις απολύσεις.

http://www.protothema.gr

Σχόλια