Ο νέος... υπερ-πρωθυπουργός(;) της Ελλάδας


Το χρίσμα μάλλον εδόθη… Ο Χορστ Ράιχενμπαχ θα είναι ο νέος υπερ-πρωθυπουργός της Ελλάδας, σύμφωνα με τις επιταγές των γερμανών.
Φαίνεται πως η απώλεια των αγαθών που κάνουν, ή μάλλον καλύτερα έκαναν την καθημερινότητά μας καλύτερη, (βλ. μισθοί, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, φορολογικές ελαφρύνσεις), δεν φτάνουν στους ευρωπαίους εταίρους μας, που βρήκαν την ευκαιρία και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να την αφήσουν να πάει χαμένη.
Εξάλλου, όπου βρεθούν και όπου σταθούν, το διαλαλούν… ««Μέρος της εθνικής κυριαρχίας είναι το σκληρό αντάλλαγμα για τη σημαντική ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει πως κάποιος πρέπει να σας ελέγχει για να μη δημιουργηθούν στο μέλλον ξανά αυτά τα προβλήματα», τονίζει σε συνέντευξή του στη Real news ο Μίκαελ Φουκς, αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κορυφαίο στέλεχος του CDU, του κόμματος του οποίου ηγείται η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, δίνοντας το στίγμα της επόμενη ημέρας.
Ποιο είναι αυτό; Η τοποθέτηση του γερμανού «σκληρού» γραφειοκράτη, Χορστ Ράιχενμπαχ, σε ρόλο… υπερ-διαχειριστή της χώρα μας, θα είναι δηλαδή αυτός που θα ελέγχει την ελληνική κυβέρνηση στο κατά πόσον τηρεί αυτά που κατά καιρούς συμφωνούνται με την Τρόικα για την εκταμίευση των δόσεων.
Ο Χορστ Ράιχενμπαχ -ο οποίος που συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα- υπήρξε γενικός διευθυντής της Κομισιόν σε θέματα προϋπολογισμού και θεωρείται «σκληρός» τεχνοκράτης.
Έχοντας περάσει τρεις δεκαετίες στο... γραφειοκρατικό βασίλειο των Βρυξελλών, έχοντας διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο την περίοδο 1999-2004 στη μεγάλη οργανωτική μεταρρύθμιση της Κομισιόν, ο Γερμανός θεωρείται... μαέστρος της γραφειοκρατίας. Έλληνες που συνεργάστηκαν μαζί του στην Κομισιόν ακόμη και σήμερα έχουν να λένε για τη «βροχή» εγκυκλίων που έφευγαν από το γραφείο του για να ρυθμίζονται όλα τα θέματα της καθημερινότητας, αλλά και για την προσοχή που δίνει και στην τελευταία λεπτομέρεια.

Ο Ράιχενμπαχ, έχει σπουδάσει Φυσική, Μαθηματικά και Οικονομικά.
Η ομάδα του γερμανού συνταξιούχου, που ξεκίνησε από υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έφτασε μέχρι τα ανώτατα κλιμάκια των Βρυξελλών, θα έχει μόνιμο γραφείο στην Αθήνα και είναι ενδεικτικό ότι στο γραφείο του θα γίνονται πλέον και οι συναντήσεις των υπαλλήλων της Τρόικας με τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης κατά τους τρίμηνους ελέγχους.

briefingnews.gr

Σχόλια