Πεζογεφυρα: Ενας Δήμαρχος που έκανε πράξη τον πόνο πολλών μια δεκαετία τωρα.

Βρισκόμαστε στον Άλιμο ή για τους παλιούς στο Καλαμάκι. Μια περιοχή που όταν μιλάς για καλοκαίρι είναι απο τις πρώτες που σου έρχεται στο μυαλό,είτε για τις απίσυετες παραλίες , είτε για την μεγαλύτερη Μαρίνα στα Βαλκάνια. Με το που μπεί το καλοκαίρι και έρθει ο καιρός για τις πρώτες βουτιές τα κανάλια στήνουν αντίσκηνα έξω απο την Πλάζ "Ακτη του Ήλιου" για να μεταδώσουν τα αυτονόητα.
Οι υπεύθυνοι των εστιατορίων καθως και απο τις δημοφιλέις πλέον καφετέριες στην παραλιακή ζώνη στήνουν σκακιέρες ενόψη ερχομού τουριστών με τα σκάφη τους.
Με λίγα λόγια μιλάμε για μια αρκετά κερδοφόρα παραλιακή ζώνη. Μια ζώνη που ιστορικά όλοι οι δήμαρχη που πέρασαν φρόντιζα μόνο να υπάρχει.
Και κάπου εδω μπαίνει ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης. Ο οποίος απο τις πρώτες μέρες έδειξε να θέλει να φροντίσει επιτέλους την κότα με τα χρυσά αυγά (Παραλιακή ζώνη).
Με την αναδόμηση όλου του παραλιακού μετώπου, με την ανακατασκευή την παιδικής χαράς-πάρκο οπου πλέον με τα μηχανήματα γυμναστικής βρίσκουν ιδιαίτερη χαρά και γονείς και παιδια. Με το μεγάλο έργο της δημιουργίας του Θερινού σινεμά για το οποίο δέχθηκε αρκετό πόλεμο κυρίως γιατι "ξηλώθηκε" απο τον χώρο ενας παιδότοπος που έφερνε αρκετά κέρδη στους ιδιοκτήτες του. Στολίδι της παραλιακής ζώνη χαρακτηρίστηκε απο αρκετούς επώνυμους καλλιτέχνες αλλα και μεγάλης απήχησης στους δημότες και όχι μόνο.
Το άρθρο αυτό όμως δεν θα αναφερθεί ούτε στο Cine Άλιμος, ουτε στις αναπλήασεις πάρκων και στις παιδικές χαρές αλλα στο πιο σημαντικό όλων έργο. Στην πεζογέφυρα. Όσοι ζουν στον Άλιμο τα τελευταία δέκα (Τουλάχιστον) χρόνια έχουν σίγουρα ένα δικό τους άτομο ή γνωστό που έχει τραυματιστεί ελεφρά ή ακόμα και ΘΑΝΑΣΙΜΑ, απο τροχαίο στην παραλιακή οδό. Για χρόνι θρηνούν θύματα οικογένειες απο οδηγούς που είτε πέρασαν με κόκκινο, είτε έκαναν "απρόσεκτη" προσπέραση είτε ακόμα και οι ίδοι τους πέρασαν πεζή χωρίς να προσέξουν με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.
Προσωπικά γνωρίζω για μια κοπέλα 17 ετών πίσω στο 1997 που χάθηκε πρόωρα ενω διέσχιζε απρόσεκτη την λεωφόρο και ταυτόχρονα ο οδηγός είχε ξεπεράσει κατα πολύ το όριο ταχύτητας.

Για χρόνια λοιπόν σε όποια προεκλογική ομιλία και να είχαμε παραβρεθεί ως δημότες Αλίμου, η υπόσχεση της πεζογέφυρας ήταν απο τις πρώτες που έπεφταν στο τραπέζι. Ωστόσο μετά απο κάθε νίκη οι τέως δήμαρχοι έριχναν ατάκες τύπου " Δεν είναι εφικτό λόγο αιγιαλού" , "Κολάει στην γραφειοκρατεία", " Ο Δήμος είναι υπερχρεομένος για ένα τόσο δαπανηρό έργο" κλπ κλπ.

Ωστόσο λοιπόν, βλέπουμε ότι αυτό δεν ισχύει.

Η πεζογέφυρα ειναι γεγονός.Δήμαρχος Αλίμου: Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η πεζογέφυρα περνά πλέον στη φάση της υλοποίησης


Η πεζογέφυρα θα έχει ύψος 11 μέτρα και θα διαθέτει κυλιόμενες σκάλες και ασανσέρ. Η μία πλευρά θα βρίσκεται δίπλα στο Penarrubia και η άλλη στο πεζοδρόμιο μπροστά από το Αρτοποιείο · Καφετέρια Elias και το Dozen Donuts.Σύμφωνα με την εταιρία «Στάθης Κοκκίνης» η πεζογέφυρα θα παραδοθεί στο κοινό μέσα στο καλοκαίρι.
Να λοιπόν που έγινε πραγματικότητα απο ίσως τον πρώτο Δήμαρχο που δείχνει να νοιάζεται πραγματικά για τον Άλιμο και για την παραλιακή "στολίδι" ζώνη. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να σταματήσουμε να βλέπουμε στεφάνια και λουλούδια είς μνήμην πεσσόντων και να χαρούμε την παραλιακή χωρίς τον φόβο του πως θα περάσουμε απέναντι. Σκεφτείται μόνο ότι απο εκείνη την διάβαση περνάνε εκατοντάδες καροτσάκια με μωρά, οικογένειες, ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ, για να περάσουν λίγες στιγμές ηρεμίας.

Ένα πραγματικό λοιπόν μπράβο την Δημοτική αρχή και στον Δήμαρχο για την εκπλήρωση μιας επιθυμείς χρόνων.

Σχόλια