Ο Μικρός Αλέξανδρος ¨'εφυγε"!!!

Πριν λίγες μέρες, για την ακρίβεια 4 Ιουνίου 2018, είχα γράψει ένα άρθρο για την πεζογέφυρα που κατασκευάζεται στην Λεωφόρο Ποσειδώνος (Πεζογέφυρα: Ενας Δήμαρχος που έκανε..) Είχα αναφαίρει λοιπόν, στο άρθρο αυτό ότι το σημείο αυτό είναι ένα απο τα πιο θανατηφόρα, και ότι δεν υπάρχει κάτοικος του Αλίμου απο τα παλιά τα χρόνια, που να μην έχει κάποιον δικό του είτε γνωστό είτε συγγενή που να μην έχει πέσει θύμα τροχαίου.

Δυστυχώς το άρθρο αυτό προφητικά ήρθε λίγες μέρες πριν ο μικρός Αλέξανδρος γίνει το επόμενο θύμα.Το Σάββατο το μεσημέρι «έσβησε» στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» ο 14χρονος αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου, όπου είχε μεταφερθεί με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σε τροχαίο, στην λεωφόρο Ποσειδώνος.
Το παιδί επέστρεφε στο σπίτι του από προπόνηση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου. Tη στιγμή που επιχειρούσε να περάσει απέναντι από τη διάβαση πεζών, παρασύρθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από ένα λευκό Hyundai.

Το αυτοκίνητο τον πέταξε στον αέρα και ο Αλέξανδρος, κατέληξε βαριά τραυματισμένος, αρκετά μέτρα παρακάτω,  στο πεζοδρόμιο, ακριβώς μπροστά στην 1η στάση Καλαμακίου, στο ρεύμα προς Γλυφάδα.
Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.
Στο σημείο του τροχαίου εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας, όταν έφτασε η μητέρα του, η οποία κρατώντας στα χέρια τις σαγιονάρες του, ζητούσε από τους αστυνομικούς της τροχαίας να τις πουν για την κατάσταση της υγείας του παιδιού της.
Οι γιατροί του νοσοκομείου αργά χθες το βράδυ ανακοίνωσαν στους συντετριμμένους γονείς, ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και ότι μόνο σε ένα θαύμα θα μπορούν να ελπίζουν. Σχεδόν ένα 24ωρο μετά το τροχαίο, ο Αλέξανδρος εξέπνευσε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και τους συναθλητές του στον ΝΟΚ.
Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε στους γονείς του ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης ο οποίος ήταν σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους από τη στιγμή που εισήχθη στην εντατική. Στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο υπεύθυνος του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλίμου, Γιάννης Αντωνάκης. O 61χρονος οδηγός του αυτοκινήτου κατέθεσε ότι δεν παραβίασε το κόκκινο και το παιδί πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά του, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει.
Οι γονείς είναι σίγουροι ότι ο Αλέξανδρος δεν πέρασε με κόκκινο και κάνουν έκκληση σε αυτόπτες μάρτυρες να επικοινωνήσουν με την Τροχαία Καλλιθέας (210 954 2093) και να δώσουν πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο. Η τροχαία έχει συλλέξει υλικό από τις κάμερες του τραμ.


Δυστηχώς λοιπόν, ένα ακόμα θύμα προστέθηκε στην λίστα που είναι γραμμένη με αίμα πάνω στην άσφαλτο της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

Για πόσο ακόμα θα κηδεύουν γονεις τα παιδιά του, γυναίκες τους άντρες τους και παιδιά τους γονείς τους λόγο των κακών χειρισμών οδηγών; Γιατί θα πρέπει να περάσει κάποιος με κόκκινο; Γιατι κάποιος πρέπει να κάνει υπερβολική χρήση ταχύτητας; γιατί κάποιος να πληκτρολογεί στο κινητό την ώρα που οδηγάει; Γιατί κάποιος δεν πρέπει να σκεφτεται τις συνέπειες των πραξεων του;
Όσες πεζογέφυρες και να φτιαχτούν όταν οι οδηγοί δεν βλέπουν ή δεν νοιάζονται ατυχήματα σαν και αυτό θα έχουμε πολλά.
Μικρέ Αλέξανδρε καλό σου ταξίδι.

Φώτο και πηγή : https://notia.gr


Σχόλια